A hosszúpályi férfi  néhány évvel ezelőtt adott kölcsön 10 ezer forintot az ismerősének, amit állítása szerint nem kapott vissza. Emiatt munka közben kereste meg az ismerősét és riasztópisztollyal megfenyegette.  

Tavaly júliusban  a férfi elment helyi temetőhöz és azt kérdezte az ott dolgozó közmunkásoktól, hogy hol találja az ismerősét, aki tartozik neki. Elmondta nekik, hogy adósság miatt keresi, és ha nem kapja meg a pénzét akkor lelövi. Később megtalálta az ismerősét a temetőben, aki szintén közmunkásként dolgozott ott. Odament hozzá és

megfenyegette, hogy ha nem adja vissza másnap a 10 000 forintot, akkor  lelövi, és közben a riasztópisztollyal hadonászott. 

Az ismerőse tagadta, hogy tartozik neki, kérte, hogy hagyja őt békén, és újra dolgozni kezdett. A férfi erre agresszív lett és újra megfenyegette az ott dolgozó közmunkást, közben a fegyverével a levegőbe lőtt. Ezután az autójába ült és elhajtott. 

Az ügyészség önbíráskodás kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen, és javasolták a felfüggesztett börtönbüntetést, valamint hogy vegyék el tőle a fegyverét.