Ezzel a trükkel fogták el a korrupt autópálya-rendőröket

2019.03.06. 12:16

Egy hete vettek őrizetbe 18 autópálya-rendőrt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy szabálysértő autósoktól kenőpénzt fogadtak el az M1-es autópályán Győr-Moson-Sopron megyében. Az őrizetbe vett rendőrök mindegyiket letartóztatták. A korrupt rendőröket a Kisalföld információi szerint egy ravasz trükkel fogták el.

A lébényi rendőrőrs 18 autópálya-rendőrét egy továbbképzésre rendelték be Győrbe, így mindannyian egy helyen voltak. A rendőrök közül volt, aki gyanút fogott, amikor le kellett adniuk a szolgálati fegyverüket.

Forrás: MTI/KRIZSÁN CSABA

Amikor a képzés elindult, a szobába benyitottak a katonai ügyészség emberei a TEK-esekkel együtt, és egyenként kihallgatásra vitték a korrupt rendőröket – írja a Kisalföld.hu.

A gyanúsítottak között nincsen tiszt, viszont a lap információ szerint a lébényi alosztály parancsnoka és annak helyettese is kérte, hogy mentsék fel a beosztásából. Ezzel kapcsolatban megkeresték a rendőrséget, akik a következő választ adták: "A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az autópálya alosztály jövőbeni működésével kapcsolatos személyzeti intézkedésekről, így a vezetés és irányítás kérdéseiről is a későbbiekben határoz."

KAPCSOLÓDÓ CIKK