A Fidesz és az Európai Néppárt közötti vita a migrációról szól

2019.03.07. 23:15

A migrációról szól a Fidesz és az Európai Néppárt közötti vita – nyilatkozta Hollik István kormányszóvivő. Ennek végén dől el, hogy a szervezetben többségben vannak-e azok a kereszténydemokrata pártok, amelyek szerint a nemzetek Európájára, a családok, a gyerekvállalás támogatására és a migráció megállítására van szükség.

Hollik István kormányszóvivő csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta: van vitarendező párbeszéd a Fidesz és az Európai Néppárt (EPP) között, a magyar miniszterelnök folytat tárgyalásokat. Beszivárgott a Néppártba az a liberális nézet, amely szerint a bevándorlás szükséges és jó Európának, így a párton belül folytatják le a liberálisok és a kereszténydemokraták vitáját.

A választók arra hatalmazták fel a kormányt, hogy az európai keresztény kultúrát védjék, a migrációt állítsák meg, és ez fontosabb, mint a Néppárton belüli fegyelem. Nyíltan, őszintén elmondják az álláspontjukat, és tiszteletben tartják azon tagpártok véleményét, amelyek ellentétes nézeteket vallanak, csak azt kérik, az ő álláspontjukat is tartsák tiszteletben.

Hollik IstvánFotó: Hirling Bálint - Origo

A kormányszóvivő jó folyamatnak nevezte, hogy végre arról beszélnek az EPP-ben, ami az embereket érdekli, mivel a migráció olyan ügy, amely alapvetően befolyásolja Európa jövőjét. A Fideszről szóló vita előremozdíthatja a Néppártot. Megismételte, hogy a kormány eredeti tervei szerint kerülnek le jövő héten a "brüsszeli tervekről szóló tájékoztatási akció" plakátjai, és jönnek helyettük a családvédelmi akcióról szólók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK