Mirkóczki piros ultinak nevezte a holokausztot, a baloldal mégis támogatja

2019.03.07. 10:49

Piros ultinak nevezte a holokausztot Mirkóczki Ádám, a Jobbik kommunikációs igazgatója és országgyűlési képviselője a magyar Országgyűlésben - elevenítette fel a régebbi történetet a Hír TV. A történet fonákja, hogy éppen tegnap állt be mögé a komplett balliberális ellenzék az őszi önkormányzati választásra. 

Ahogy beszámoltunk róla, nem vállalja a jobbikos pártlogót Mirkóczki Ádám, hanem inkább egy függetlennek hazudott szervezet színeiben méretteti meg magát Eger polgármesteri székéért. A történet fonákja, hogy nemcsak a Jobbik, hanem a komplett ellenzék bebújt a nemrégiben alakult Egységben a Városért Egyesület (EVE) mögé, így az antiszemita párt jelöltjét támogatja a kommunista utódpárt, az MSZP, az egri egyesület mögé bújt Jobbik, a kommunista utódpártból kivált Gyurcsány-párt, azaz a DK, és rajtuk kívül az LMP és a Momentum Mozgalom is. A baloldal annak ellenére támogatja egységesen Mirkóczki Ádámot, hogy korábban neki is voltak antiszemita megnyilvánulásai.

"Ezek a jóvátételek, akár a párizsi békékre vonatkozóan, akár a holokauszttal kapcsolatban, ez Magyarországot meddig sújtja még?" – Mirkóczki Ádám 2013-ban a parlamentben az ellen a javaslat ellen szólalt fel, amely megemelte volna a holokauszt-túlélők életjáradékát. A jobbikos képviselő a holokausztot piros ultinak nevezte, amely mindent visz.

Mindig csak, mindig kizárólag, mindig csak a holokausztról van szó. Ez a mi problémánk, nem az, hogy szó van róla, hanem az, hogy semmi másról, ez olyan, mint a piros ulti, hogy mindent visz, és hogyha valaki föl meri ezt hánytorgatni, akkor ugye jönnek a negatív stigmák tömkelegei, nem szeretném újra elsorolni" - jelentette ki akkor Mirkóczki.

Nem ez volt az egyetlen eset, amikor jobbikos politikus a holokauszton gúnyolódott. Éppen ma mutattuk be azt a felvételt, amelyen Gyöngyösi Márton jelenlegi elnökhelyettes-frakcióvezető a zsidóellenes népirtáson, és annak áldozatain röhögött egy 2013-as békéscsabai fórumon. A fellépésének talán legerősebb részében a Jobbik jelenlegi második politikusa – a gázkamrákra utalva – azzal humorizált, hogy a kormányzat a gáztározókról szóló törvényben biztosított kompenzációt a holokauszt túlélőinek. Valamivel később meg kiröhögte a 6 millió ember halálával végződő népirtást. Erről itt a felvétel:

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK