A magyar családok egyetértenek a kormány otthonteremtési irányvonalával

2019.03.08. 09:25

Közel 7 millióan hallottak, és 3 millióan beszéltek a magyar kormányfő által korábban bejelentett családvédelmi akciótervről – derül ki a Nézőpont Intézet Magyar Nemzet megbízásából készült közvélemény-kutatásából. A kormány családpolitikájának támogatottsága továbbra is elsöprő, azaz 79 százalékos, és az ellenzéki pártok szimpatizánsainak körében is 50 százalék felett van.

A megkérdezettek 85 százaléka szerint fontos, hogy saját tulajdonú lakásban lakjon valaki.

A fiatalok (18-29 évesek) még ennél is valamivel nagyobb arányban (87 százalék) tartották fontosnak azt, hogy saját tulajdonú lakást birtokoljanak, ugyanakkor jelenleg mindösszesen 35 százalékuknak van saját tulajdonú ingatlana.

Forrás: Nézőpont Intézet

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény (csok) kibővítésének, valamint a Falusi csok bevezetésének nem titkolt célja az, hogy a fiatal, családalapítás küszöbén állók számára lehetőséget teremtsen saját tulajdonú ingatlan szerzésére is, ezért elmondható, hogy a kormány jól ismerte fel a magyar társadalom igényeit.

10-ből 8-an továbbra is egyetértenek a családtámogatások középpontba állításával.

Azt, hogy pártpolitikai dimenziókon átívelő kérdésről van szó, bizonyítja, hogy a jobbikosok 67, az MSZP- és DK-szimpatizánsok 60, és az LMP-hez húzók 61 százaléka is egyetért azzal, hogy a kormány jól döntött akkor, amikor az állami támogatáspolitika középpontjába a családokat helyezte. A Fidesz-KDNP szimpatizánsai között ez az arány 97 százalék.