Megtalálták az ellopott csikót, akiért egy ország aggódott

2019.03.08. 19:35

Budapesten a XVIII. kerületből, keddre virradóra lopták el azt a pónicsikót, akit ezután egy ország keresett, ugyanis a Pötyi névre keresztelt, öthetes állat eltűnése bejárta az egész internetet. Az összefogásnak köszönhetően két nap múlva, csütörtök estére megtalálták és hazajuttatták a megrémült pónit.

A tolvajok éjjel mentek be a ház udvarára és az istállóba, ahonnan nemcsak a pónicsikót, de különböző szerszámokat és munkagépeket is elvittek, másfél millió forint értékben.

Amikor reggel a család észrevette, hogy hiányzik az állat, azonnal kiposztolták Facebookra, hogy mi történt. Nagyon aggódtak, hogy az öthetes állat éhen hal, hiszen még az anyja táplálta.

Ezután került fel egy kép az internetre, amelyen a póni egy fekete kocsi hátsó ülésére van betuszkolva.

Forrás: Facebook


Az autót Vecsésen találták meg, nem sokkal később pedig hívták a póni gazdáit is: Pötyi előkerült.

A férjem ment el érte, és hozta haza. Szerencsére semmi baja. Az hívott fel minket, akinek a tolvajok eladták. Négy napig volt távol, azalatt kicsit lefogyott, de egészséges. Szerencsére adtak neki tehéntejet, nem éhezett. Köszönjük mindenkinek, aki segített

– mondta el a Borsnak az állat egyik gazdája.

A rendőrség a lopás miatt eljárást indított, és két fiatalt keresnek. Az egyikük a 20 éves Kemény Kevin, a másik pedig a 22 éves Szécsényi Ádám.

Kemény Kevin és Szécsényi ÁdámForrás: Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható fiatalokat felismeri, azonnal jelentkezzen!