Kövér: Újszerű hadviselés zajlik Európa ellen

KÖVÉR László
Budapest, 2018. december 5. Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Megbékélés és fejlődés - a horvát-magyar kiegyezés 150. évfordulója címmel megrendezett konferencián az Országház Vadásztermében 2018. december 5-én. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A természetes európai identitások védelmére hivatott minden intézmény - a család, a keresztény egyházak és a nemzeti államok - folyamatos politikai, jogi és mentális támadások célkeresztjében van - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kárpát-medencei képviselők előtt.
Vágólapra másolva!

Az Országgyűlés elnöke szerint a napjainkban az erőforrásokért zajló világpolitikai küzdelemben "az alávetésre és kifosztásra szánt" Európa ellen egy újszerű, 21. századi hadviselés folyik, amelyben elsődlegesen nem a területet, hanem a tudatot akarják megszállni.

Kövér László a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) budapesti plenáris ülésén kiemelte:

a cél az európai közösség természetes identitásának a felszámolása,

aminek hiányában a közösségek és az egyének nem tudják felismerni, érvényesíteni és szükség esetén megvédeni érdekeiket sem, így könnyebben alávethetők és uralhatók. Ezért a természetes európai identitások védelmére hivatott minden intézmény - a család, a keresztény egyházak és a nemzeti államok - folyamatos politikai, jogi és mentális támadások célkeresztjében van - mutatott rá Kövér László.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke egy újszerű háborúról beszélt Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az Országgyűlés elnöke azt javasolta, hogy a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma - mint a legerősebb demokratikus felhatalmazással rendelkező nemzetpolitikai szervezet -

2020-tól kezdődően minden év márciusában fogadjon el az előző évre vonatkozóan egy közép-európai magyar identitásvédelmi jelentést, amelyet a szomszédos országok kormányai, valamint az Európai Unió vezető testületei rendelkezésére bocsátanak.

Kezdeményezte azt is, hogy a fórum kérje fel az Országgyűlést, valamint a magyar kormányt, hogy a 2020-as esztendőt nyilvánítsa a magyar nemzeti összetartozás évének.