Gulyás Gergely: A Fidesz tagságával a Néppárt is jól jár

GULYÁS Gergely; HOLLIK István
Budapest, 2019. január 24. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hollik István kormányszóvivővel közösen tartott Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2019. január 24-én. MTI/Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Akkor sem köt kompromisszumot a Fidesz a keresztény értékek védelmében és a migráció elutasításában, ha kizárják az Európai Néppártból – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Echo TV-ben. Gulyás Gergely szerint a Néppárt jól jár a Fidesz tagságával.
Vágólapra másolva!

Annak ellenére, hogy a Fidesz nem akar kilépni az Európai Néppártból, nem biztos, hogy tagja marad a jövőben – mondta a miniszter, hozzátéve: a Fidesz nem változtat a politikáján a keresztény értékek védelme és a migráció elutasításával kapcsolatban.

Kiemelte:

Gulyás Gergely elmondta, számos ország vált bevándorlóországgá Nyugat-Európában, de ennek negatív hatásait nem ismerik be, mert az a társadalmi katasztrófa beismerését is jelentené. Példaként említette Németországot, ahol a lakosság közel negyede migrációs hátterű. Ezeknek az országoknak hosszabb távon kell berendezkedni arra, hogy ezt a helyzetet kezelni kell – tette hozzá.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a migráció közvetlen hatással lesz a májusi EP-választásra, ahol

vélhetően megerősödnek a bevándorlást ellenző és a centrumtól távolabb eső pártok.

Gulyás Gergely hozzátette: mi a Néppártnak a legerősebb politikai pártja vagyunk, ami azt jelenti, hogy az előző három európai parlamenti választás eredményét nézve, amit mindenhol Európában azonos szabályok szerint bonyolítanak le, a legjobb eredményt a Néppárton belül minden alkalommal a Fidesz érte el.