Vágólapra másolva!
A Tolna Megyei Főügyészség indítványozta a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírájánál annak a 19 éves szekszárdi férfinak a letartóztatását, akit a nyomozók március 9-én reggel vettek őrizetbe az előző este holtan talált 6 éves kislány megölése miatt.
Vágólapra másolva!

Március 8-án, pénteken 16.30 perc körül a fiatal férfi ismeretlen ígérettel hívta el otthonról a kislányt a patak melletti töltésre.

Ezután egy nagyobb tárggyal, feltehetően egy vascsővel, legalább hatszor lesújtott a fejére.

A gyerek holttestét a rendőrök 8 óra 45 perckor találták meg.

K. Dánielt

tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett gyilkosság megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként,

és még a gyilkosság napján elfogták. A gyanúsított a kislány unokabátyja, a két család pedig egy közös udvarú házban együtt élt.

Azóta az is kiderült, hogy a fiatal férfit 17 éves korában, 2017 őszén

a bíróság cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alá helyezte.

„A gyanúsított vonatkozásában az ügyészség álláspontja szerint a letartóztatás, mint személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelésének általános és különös feltételei egyaránt fennállnak. Így megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított megszökne vagy elrejtőzne; valamint az is, hogy a bizonyítást megnehezítené, tárgyi bizonyítási eszközt elrejtene, a tanúkat jogellenesen befolyásolná. Szabadlábra kerülése esetén továbbá a bűnismétlés lehetősége is fennáll” –írta Origónak küldött közleményében dr. Magyar Pál, Tolna megyei főügyész.

A Szekszárdi Járásbíróságon ma délután döntenek a férfi előzetes letartóztatásáról.

A gyilkosságért 10 évtől 20 évig terjedő börtönt kaphat. Életfogytiglant nem, mivel a támadás idején még nem volt 20 éves.