Így fütyülték ki a székelyek Gyöngyösi Mártont Marosvásárhelyen - videó

Gyöngyösi Márton Jobbik
Budapest, 2015. április 17. Gyöngyösi Márton, a Jobbik parlamenti frakcióvezető-helyettes sajtótájékoztatót tart Tiltakozás az Iszlám Állam elleni katonai részvétel miatt címmel az Országház főlépcsője előtt 2015. április 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Miután beszámolt a történtekről, az erdélyi illetőségű Nethuszár előjött egy videóval, amelyen az látható, ahogyan az autonómiáért demonstráló székelyek negyven másodperces pfujolásban részesítették a Jobbik megjelent képviselőit a Székely Szabadság Napján. A fütyülés közben záporoztak a „hazaárulók”, „kommunista” és „Gyurcsány” bekiabálások, meglehetősen feszült volt a hangulat. Egyértelműen mélypontra került a határon túli magyarság és a Jobbik kapcsolata.
Vágólapra másolva!

Tegnap adtunk hírt róla, hogy a székelyek kifütyülték a Jobbik megjelent képviselőit a vasárnapi Székely Szabadság Napján. A Nethuszár nevű Facebook-oldal számolt be róla, hogy amikor Kilyén László a színpadra szólította Gyöngyösi Márton és Bencsik János jobbikos országgyűlési képviselőket, és Lokody Leventét, a Jobbik Maros megyei elnökét, hogy helyezzék el koszorúikat, akkor a megjelentek hangos füttyszóval fejezték ki nemtetszésüket. Az „erdélyi Mátrix” tegnap késő este közzétett az autonómiatüntetésről egy videót, amelyen a székelyek jól hallhatóan több mint fél percig hangosan pfujoltak a Jobbik nevének elhangzásakor, miközben olyan szavakat kiabáltak be, hogy „hazaárulók”, „kommunisták” és „Gyurcsány”. A felvételből az is kiderült, hogy a Jobbik és az LMP politikusain kívül mindenkit megtapsoltak az egybegyűltek.

Az alábbi videón 08.50-től látható, hallható a Jobbik pfujolása, pár perccel később az LMP-é:

Gyöngyösi a történtek után felháborodottan nyilatkozott az LMP-közeli Azonnalinak, és becsmérlően azt mondta a jelen lévő székelyekről, hogy a propaganda teljesen átmosta az agyukat. Felháborodottan hozzátette, hogy „minimum örüljenek annak, hogy valaki ezer kilométert utazik azért, hogy kiálljon az ügyük mellett”. Az egészen elképesztő nyilatkozatcsokornak nem volt vége, a jobbikos politikus kijelentette, hogy akkor is „oda fog menni, ha egyetlen embert sem talál, aki örül a jelenlétének”.

Mindenképpen érdekes, hogy a demonstráció előtt kevéssel megjelent egy interjú a Jobbik elnökhelyettesével az Alfahíren, amelyben arról beszélt, hogy a székelyek megvásárolhatóak, és pártjának ettől meg kell óvnia őket. Ez a félmondat is arra utal, hogy alaposan megromlott a kapcsolat a határon túli magyarok és a Jobbik között.