Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Magyar Honvédségről, az Európai Néppárttal folytatott vitáról, arról, hogy sok jelenlegi problémára adhatnak az emberek választ május 26-án.

Arra a kérdésre, hogy a kormánypárt végül tagja marad-e az Európai Néppártnak, a Fidesz alelnöke azt felelte, nem ez a fő kérdés, hanem az, mi lesz május 26-a után, azaz a bevándorlást támogató politikusok maradnak-e Brüsszelben és az EPP-ben a vezető szerepekben vagy pedig azok, akik ezzel ellenkező állásponton vannak. Németh Szilárd hozzátette, az Európai Néppárton kívül is van élet. A magyar kormány, a Fidesz egy dologban biztosan nem enged, ez pedig a bevándorlás, mert nem kívánják Magyarországot bevándorlóországgá, Európát pedig bevándorló kontinenssé tenni.

Arra a felvetésre, hogy mennyiben tudja a saját álláspontját érvényesíteni a Fidesz az EPP-n belül, a politikus elmondta, a Néppárton belül szeretnének maradni, most mindenki érdekeseket mond, de ezt a kampány részeként kell betudni.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.