Vágólapra másolva!
A családok egészségével foglalkozókat is minél jobban meg kell becsülni – mondta Simicskó István Újbuda országgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy a gazdagréti védőnői szolgálat korszerűbb, nagyobb épületbe költözött. A védőnők július elsejétől nyolcszázalékos béremelést kapnak, és ezentúl rájuk is vonatkozni fog a bértábla.
Vágólapra másolva!

Korszerű, minőségi és nagyobb alapterületű épületbe költözött a gazdagréti védőnői szolgálat – jelentette be Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője az új létesítmény keddi átadóján.

A kormánybiztos a Magyar Nemzetnek elmondta, a fejlesztésre elsősorban azért volt szükség, mert a XI. kerületben az új lakóparkok átadásával együtt várhatóan megnő a lakosságszám, és egyre több kisgyermekes család költözik oda, így a védőnői szolgáltatásra is nagyobb az igény.

Illusztráció Forrás: MTI/Földi Imre

Simicskó István arra is kitért, hogy végre megkezdődött a védőnők béremelése, azonban ezt folytatni kell, hiszen a családok egészségének megóvásával foglalkozó szakembereket anyagilag is minél jobban meg kell becsülni.

Egy kormányhatározattal előrehozták a védőnők bérfejlesztését: 2019. november 1. helyett

2019. július 1-jétől kapnak nyolcszázalékos emelést, és ezentúl rájuk is vonatkozni fog a bértábla.