Vágólapra másolva!
Elindult egy új oldal, amely tartalmazza a legfontosabb információkat a családvédelmi akciótervről, folyamatosan frissülő tartalom lesz rajta. Július 1-től a hétpontos akciótervből négy pont lép életbe.
Vágólapra másolva!

Új internetes oldalon tudhatnak meg az érdeklődök mindent a családvédelmi akcióterv igénybevételének pontos szabályairól. A honlapon folyamatosan frissülő tartalom lesz, így mindenki figyelemmel követheti a legapróbb változást is.

Az új honlapon mindent meg lehet tudni a családvédelmi akciótervről Forrás: Origo

Mint arról korábban beszámoltunk, megjelentek a Magyar Közlönyben a családvédelmi akcióterv részletei, az intézkedések fontos lépések a családbarát Magyarország felé vezető úton. Novák Katalin elmondta, a kedden közzétett kormányrendeletek tartalmazzák a július elsejével életbe lépő négy új intézkedés

– babaváró támogatás, nagycsaládosok autóvásárlási támogatása, családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó hitelek kibővítése és ingatlanfedezetű jelzáloghitelek mérséklése –

részleteit, valamint néhány adminisztratív könnyítést a csok szabályozásában.

Utóbbira példaként elmondta, a jövőben, ha valaki már igénybe vette a csokot, de olyan élethelyzetbe került, hogy vissza kellett fizetnie a támogatást, és ezt meg is tette, akkor még egyszer felveheti azt úgy, mintha korábban még nem tette volna meg. A közlönyben megjelent a kormányhatározat a már folyamatban lévő bölcsődei férőhelyek bővítéséről, valamint a 2020. január elsejétől életbe lépő új intézkedésekről, a négygyerekes nők személyi jövedelemadó (szja-) mentességéről és a nagyszülői gyedről – közölte az államtitkár.