Egy 3 éves gyerek értelmi szintjén van a szekszárdi gyerekgyilkos a nevelője szerint

2019.03.15. 14:48

A szekszárdi gyerekgyilkossággal gyanúsított 19 éves fiatal korábbi nevelője szerint K. Dánielt nem lett volna szabad kiengedni az intézetből. Arról is beszélt, hogy nem ő az egyetlen, aki ennyire veszélyes, és köztünk jár. 

K. Dániel tavaly szabadult a javítóintézetből, két évvel korábban, mint kellett volna. Akkori nevelője ez nem tartotta jó ötletnek, amit társaival együtt többször jelezett a feletteseinek – írta meg a Blikk az ATV interjúja alapján. Azt is megindokolta, hogy miért nem. 

Egy hároméves gyerek agyával rendelkezik – magyarázta a szakember, aki részletesen elmesélte, hogyan viselkedett a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyén a fiatal férfi, aki egy hete, pénteken brutálisan végzett az egyik kis rokonával. 

A szekszárdi gyerekgyilkossággal gyanúsított K. Dániel érkezik a Szekszárdi Járásbíróságra 2019. március 11-én az előzetes letartóztatásáról döntő tárgyalásáraFotó: Szabó Gábor - Origo

Agyonverte a kislányt a gyilkos

A szülei fél napig keresték a 6 éves kislányt,

míg végül megtalálták a szekszárdi Séd patak medrében.

Ez március 8-án, péntek este történt. A gyerek akkor már halott volt.

Azonnal látszott, hogy agyonverte valaki. Azóta kiderült, hogy hatszor sújtottak le a fejére.

Nem sokkal később elfogták a 19 éves unokatestvérét, aki talán meg is erőszakolta Leonettát.

Ezt egyelőre nem tudni, mindenesetre a fiatal férfi vallomásában már bevallotta, hogy ő a gyilkos, részleteket viszont nem árult el.

Amikor K. Dániel rájött, hogy tudják, mit tett,

öngyilkos akart lenni.

Az előzetes letartóztatását elrendelő bíró erre hivatkozott, amikor bejelentette, hogy a férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe kell vinni legalább egy hónapos megfigyelésre.

Ha úgy találják, hogy nem volt beszámítható állapotban a gyilkosság idején, elkerülheti a börtönbüntetést.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Járt már az IMEI-ben

Kiderült, hogy 2016 előtt már vizsgálták az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, és utána került a javítóintézetbe, ahova sok gyógyszert vitt magával.

Nevelője elmondása szerint K. Dániel nem tudott beilleszkedni a közösségbe,

nem nagyon beszélt senkivel a speciális csoportban. Amikor néha megszólalt, akkor is csak néhány mondatot volt hajlandó kimondani, de nem nyílt meg. Nagy-Bozsoky Lajos azt is elárulta, hogy több, K. Dánielhez hasonló fiatal él köztünk, szabadon az egész országban. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK