Varga-Damm Andrea pofán vágna egy fideszes képviselőt, mert kérdezni merte

2019.03.14. 10:38

Egyre idegesebbnek tűnik a Jobbik országgyűlési képviselője, miután az Echo TV Informátor című műsora rá nézve terhelő ügyvédi dokumentumokat mutatott be. Varga-Damm Andrea tegnap este már oda jutott el, hogy legszívesebben pofán vágná a fideszes Böröcz Lászlót, mert a parlamentben meg merte bolygatni a kellemetlen ügyet. Apáti István mindeközben arról beszélt az Echo TV-ben, nem biztos, hogy minden dokumentumot megkapott egykori párttársától, amikor a pártban belső eljárást indítottak ellene ügyvédi múltja miatt.

Varga-Damm Andrea tegnap ismét egy Facebook-bejegyzésben igyekezett tisztázni magát egy idős nő kisemmizésének vádja alól. Azt hozta fel védekezésképpen, hogy 2015 környékén a párt elnökségének döntése következtében Apáti István vezetésével belső vizsgálat indult ellene, amely ügyvédi pályafutásának kétes ügyeit volt hivatott kivizsgálni. Mint kiderült, akkor semmi terhelőt nem találtak az eljárás alá vetett politikusról, így a pártvezetés úgy döntött, befogadják a pártba. Az ominózus poszt alatt érkeztek a gratuláló hozzászólások, egy azonban eltért a többitől.

Felpofozná a fideszes képviselőt 

Valamit nagyon jól csinál kedves Andrea! Viszont kérem, hogy mellőzze az olyan jellegű megjegyzéseket, hogy pl. a tárgyalóteremben ön a király stb.. Az egyszerű emberek számára ez nagyképűségnek tűnhet. Tegye a dolgát szerényen és olyan szakmai tudással, ahogy eddig” – írta az ismeretlen hozzászóló a legújabb jobbikos botrány kapcsán, amire a jobbikos politikus úgy reagált, hogy ez a fideszes képviselőknek szólt. „Tudom, sőt én azt a Böröcz gyereket jól pofán is vágtam volna :D” – érkezett az újabb reakció, ami a jelek szerint elnyerte az egykori ügyvéd tetszését, ugyanis lájkolta azt. Magyarán

Varga-Damm Andrea egyetért azzal, hogy egy fideszes politikust pofán kell vágni azért, mert egy kellemetlen ügyben kérdezte a magyar parlamentben.

Mint ismert, hétfőn az azonnali kérdések órájában a fideszes Böröcz László az Echo TV Informátor című műsora által feltárt botrányt bolygatta meg, és ennek kapcsán azt a kérdést tette fel a jobbikos politikusnak, hogy „milyen kapcsolat lehet az ügyvédi kamarából kizárt jobbikos képviselő és a lakásmaffia között?” Válaszában – amire utalt a kommentelő – Varga-Damm magabiztosan úgy fogalmazott, hogy „a tárgyalóterem az én placcom, ott én vagyok a király”.

Forrás: Origo

Apáti István: Nem biztos, hogy minden iratot megkaptam Varga-Dammtól

Mivel a veszprémi időközi választás környékén lefolytatott Varga-Damm elleni belső eljárást Apáti István vezette, ezért az Echo TV a most már a Mi Hazánk Mozgalomban politizáló Apátit hívta meg Napi aktuális című műsorába. Apáti felelevenítette, hogy 2014 végén Vona Gábor ötlete volt, hogy Varga-Damm Andreát el kell kezdeni országos szintű politikusként felépíteni. Elmondása szerint őt akkor azzal bízta meg a Jobbik, hogy vizsgálja ki, van-e pártbiztonsági kockázata a képviselőnő politikai szerepvállalásának.

A politikus hozzátette, hogy azok alapján a dokumentumok alapján, amiket látott, nyugodt szívvel ki merte jelenteni a Jobbik akkori elnökségének, hogy nincs pártbiztonsági kockázata a politikai szerepvállalásának.

Azt nem tudom, hogy minden dokumentumot teljeskörűen megkaptam-e, és minden olyat is, amit az Echo TV néhány nappal ezelőtt bemutatott 

– fogalmazott sejtelmesen Apáti, aki kiegészítette a korábbiakat azzal, hogy közel fél évtizede juttatták el hozzá ezeket a dokumentumokat, így azok már régóta nincsenek nála.

Gördül Varga-Damm botránya

Szombaton hírt adtunk róla, hogy Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselője ügyvédként több olyan adásvételi szerződést készített, amellyel jelentős kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak. Az Echo TV Informátor című műsora legutóbbi adásában a lakásmaffia rendszerváltás utáni tevékenységét dolgozta fel, amelyben könnyen lehet, hogy a jobbikos politikusnak is szerepe lehetett. A tévécsatorna több olyan dokumentumot mutatott be, amelyeken az egykori ügyvéd pecsétje és aláírása is szerepel, többek között a közreműködésével tehettek ki saját házából egy idős asszonyt. A hír végigszáguldott az országos médiában, amit a politikus nem vett jó néven, öt posztban reagált a műsor állításaira. Ingerülten perrel fenyegetőzött, szidta a műsorban megszólaló két nőt, azonban írásaiban azt nem tagadta, hogy közreműködött a lakókat kisemmiző szerződések létrejöttében. Hétfőn zaklatott állapotban négyszemközti beszélgetésre invitálta a Hír TV és az Echo TV riportereit, amely kedden akár össze is jöhetett volna, azonban a politikus inkább elmenekült az Informátor stábja elől. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK