Véget ért az influenzajárvány

betegség, láz, ágy temperature with thermometer young woman discomfort headache illness influenza sickness uncomfortable FLU two people 30-34 years 20-24 years caucasian ethnicity adults only mid adult mid adult man MAN WOMAN young adult ADULT heal
Magyarországon hivatalosan véget ért az influenzajárvány, de a múlt héten is rengetegen fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel (képünk illusztráció).
Vágólapra másolva!
Jelentősen csökkent az influenza miatt orvoshoz fordulók száma, illetve a betegek száma már nem éri el a járványküszöböt sem, így a járvány hivatalosan is befejeződött – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ csütörtökön közzétett jelentésében.
Vágólapra másolva!

A közleményben ugyanakkor kitérnek arra is, hogy

március 4. és 10. között 13 900 ember fordult orvoshoz influenzaszerű megbetegedés miatt, ez 35 százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző héten.

Magyarországon hivatalosan véget ért az influenzajárvány, de a múlt héten is rengetegen fordultak orvoshoz influenzaszerű megbetegedéssel (képünk illusztráció) Forrás: PhotoAlto/Frédéric Cirou / Altopress/Frédéric Cirou

A betegek többsége gyermek és fiatal felnőtt volt.

Mint írták, a virológiai vizsgálatok az előző heti huszonkilenccel szemben a múlt héten összesen csak hét influenzavírust (hat influenza A és egy influenza B) azonosítottak.