Álrendőrök fenyegetőztek egy győri társasházban fegyverrel a kezükben

2019.03.15. 10:19

Két férfit már elkaptak a rendőrök, társuk ellen elfogatóparancsot adtak ki. A három támadó kedd hajnalban jelent meg rendőrruhában egy győri társasházban. 

Kedden este csörgött a telefon a győri kapitányságon. A bejelentő azt mondta, hogy aznap hajnali 2-3 óra között rablás történt egy társasház egyik lakásában. A kirabolt tulajdonos vallomása szerint becsengettek hozzá, és amikor ajtót nyitott, három rendőregyenruhás férfi állt előtte. Közölték vele, hogy be kell menniük. 

Forrás: Police.hu

A férfiak fegyverrel vagy fegyvernek látszó tárggyal, ezt nem tudta pontosan megmondani a kirabolt győri, kábítószert követeltek tőle, aztán átkutatták az egész lakását.

Pénzt, órákat és egy karláncot is magukkal vittek.

Forrás: Police.hu

A rendőrök hamar rájöttek, kik lehetnek a rablók. Egyiküket másnap délután el is fogták sashegypusztai otthonában.

A férfi lakásán tartott házkutatás során megtalálták az ellopott órákat, ezt lefoglalták, akárcsak a gáz- és riasztófegyvereit is. Egy rablót csütörtökön délután fogtak el, társukat viszont még keresi a rendőrség.

Elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Forrás: Police.hu

A 39 éves és a 26 éves győri férfit bevitték a kapitányságra, ahol azonnal drogtesztet végeztettek velük. Ekkor derült ki, hogy mindketten drogoztak elfogásuk napján.

Forrás: Police.hu

A nyomozók G. Attilát és A. Rolandot - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki

fegyveresen elkövetett rablás és kábítószer-birtoklás miatt.