Feltehetően még az ellenzéki pártokat is megdöbbentette, hogy milyen kevesen mentek el tüntetgetni Budapesten, az összellenzékinek mondott, bevándorláspárti programra. Lézengtek az emberek, még a perecárus is szomorúan ácsorgott. A programon – mások mellett – beszélt Gyurcsányné a DK-ból, és Jakab Péter, az antiszemita Jobbik antiszemita képviselője is. A mai nap egyértelműen egy újabb ellenzéki összeomlás napja: Gyurcsány tüntetésén néhány tucatnyian voltak, az LMP-s rendezvényen pedig alig több mint kétszázan. Zárójelben jegyezzük meg: a Múzeumkertben Orbán Viktor miniszterelnök beszédét 20 ezren hallgatták végig. Az Erzsébet hídnál, az összeellenzéki programon nagyon nagy jóindulattal ezerháromszázan lehettek.

  

Karácsony Gergelynek nem telne sok időbe szelfizni az összes tüntetővelForrás: Origo

A tüntetésen az ellenzék egyébként szerzett egy új fiatalt, egy egyetemistát. Olyan eredeti gondolatot fogalmazott meg, hogy nem jó a közöny. Egy Soros-szervezet aktivistája szerint drága az albérlet Pesten, egy mozgalmár pedig megállapította, hogy a politikának az emberekről kell szólnia. Egy volt SZDSZ-es politikus pedig saját versét adta elő (slam...).

Beszélt persze Márki-Zay Péter is. Nem adóbotrányáról, nem a helyi botrányairól, hanem arról, hogy az emberek beszélgessenek egymásról.

Forrás: Origo

A szégyenteljesen kevés közönségnek ezután elénekelte egy hatfős kórus a Szabadságkórust a Nabuccóból. Pontosan úgy, ahogy azt olvasóink elképzelik... Majd jönnek a pártok, Gyurcsányné vezetésével.

Nem véletlen természetesen, hogy az első beszédet Gyurcsányné mondta. Hiszen közismert: a DK-baloldal-Jobbik koalíció vezetője a férje. Elmagyarázta, hogy miért nincsenek sztrájkok (mindenki retteg természetesen), és követelte, hogy azért legyenek. Nem szeretne Nemzetek Európáját, ellenben Európai Egyesült Államokat igen. 

Legfeljebb 1300-an...Forrás: Origo

Jött Hadházy Ákos, aki ezúttal két lábon állt. Ő is feladatokat osztott ki az alig több mint ezerfős közönségének. És példátlanul trágárkodott: szánalmas balfaszok vagyunk, mondta, már amennyiben nem váltják le tíz percen belül a törvényesen megválasztott kormányt.

Az antiszemita Jakab Péter nagyon dühösen nem mondott semmit, majd egy kevéssé ismert LMP-s magyarázkodni kezdett, azt próbálta megideologizálni, miért vannak ilyen kevesen: előbb a nagyon hidegről beszélt (délelőtt a Múzeumkertnél ezek szerint kánikula volt, nyilván azért voltak ott 20 ezren), meg hogy milyen kitartás kell egy ilyen hosszú programhoz, ennyi hozzászóló meghallgatásához. Bősz Anett a Liberálisoktól pedig egyetértést akart, meg vitát is. Teljesen világos.

Lukácsi Katalin pénzt gyűjt az üres térenForrás: merce.hu

A képen látható Lukácsi Katalin – amennyiben jól figyeltük a közvetítést – nem beszélt, csak az asszonyverő Juhász Péterhez méltóan pénzt tarhált, viszont így nem tudta elmondani magáról, hogy csalódott egykori KDNP-s politikus (a valóságban titkárnő volt az egyik KDNP-irodában).

Az MSZP-t Kálló Péter képviselte, ő tavaly még teljesen független volt (Független Diákparlament). Most kiderült, mennyire az. A szocialisták uniós listáján szerepel.

Ha jól láttuk az egyik Soros-oldal közvetítésén, Szél Bernadett következett, idézni nehéz tőle bármit. Jávor Benedek pedig Brüsszelt dicsérte. 

A program egy zavaros 12 ponttal ért véget. Majd egy rémes szóviccel: a konferanszié azt mondta a „tömegnek”, hogy mindenki emelje fel a mobiltelefonjait (nyilván mindenkinél van öt darab telefon – azt kizárjuk, hogy csak magyarul nem tud, és nem ismeri a magyar nyelvben a több birtokos, egy birtok idevágó szabályát), és bár nappali fény volt, azt mondta, hogy mutassuk meg, most is tudunk világosságot csinálni, majd jött a rendezvény színvonalához méltó szóvicc: ebből nem lesz Világos!

Világos: ahol letették a forradalmárok 1849-ben a fegyvert. A világosi fegyverletétel, ami a magyar szabadságharc végét jelentette. 

Mindezt 2019. március 15-én, Budapesten, az ellenzéki tüntetés végén.