Gulyás Gergely: A nemzet közös terv a jövőre

2019.03.15. 13:08

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapest XII. kerületének ünnepi rendezvényén vett részt pénteken. A miniszter úgy fogalmazott ünnepi beszédében, hogy a nemzet közös emlékezet a múltról és terv a jövőre, "legfontosabb hivatásunk pedig a megmaradás." 

A politikus elmondta, hogy ha meg akarunk maradni és meg akarjuk őrizni közösségeinket, hitünket, kultúránkat, életmódunkat, akkor a legfontosabb kérdésekben nemzeti alapot kell teremteni. Kifejtette, hogy ez itt a közös hazánk, nekünk kell benne felépítenünk otthonainkat, nekünk kell benne létrehozni közösségeinket, nekünk kell benne boldogulni, és ha a sors úgy hozza, nekünk kell képesnek lenni arra, hogy megvédjük.

Gulyás Gergely csütörtökön a II. kerületi Gábor Áron emlékműnél tartott megemlékezésen is részt vettForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, hogyamíg közösen tudunk emlékezni 1848 igazságaira, addig tudunk találni olyan közös alapot, amely a magyar nemzet megmaradásához nélkülözhetetlen. Ha egy nemzet tagjai tudnak egymásért tenni, ha a legsúlyosabb áldozatot is meg tudják hozni, akkor megfordíthatják a történelem menetét. Szerinte ezért nem ért véget a magyar szabadság ügye sem Világosnál, sem Aradnál.