Márki-Zay Péter bajban: nyomoz a rendőrség a lakásbotrányban

Márki-Zay Péter
Hódmezővásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter (függyetlen) polgármester beszél a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén a városháza dísztermében 2018. március 19-én. Balról Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetője. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
Nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást a rendőrség Márki-Zay Péter gyanús lakásátjátszása ügyében – tudta meg a PestiSrácok.hu. A Márki-Zay vezette önkormányzat más ügyben is aggódhat a nyomozások miatt, legutóbb a Közbeszerzési Hatóság büntette meg egymillió forintra a várost, mert nem írtak ki közbeszerzést egy beruházásra.
Vágólapra másolva!

Áron alul, négyzetméterenként százezer forintért jutott egy belvárosi lakáshoz az egyik hódmezővásárhelyi szocialista önkormányzati képviselő lánya. A frekventált helyen lévő lakást ráadásul úgy kapta meg, hogy képviselő apja a lakásügyi tanácsadó testület elnöke is egyben. Az ügyben Tényi István tett feljelentést.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt indított ismeretlen tettes ellen a büntetőeljárást,

de a bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes a nyomozás lefolytatására végül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot jelölte ki.

Egyre nagyobb bajban van a Márki-Zay Péter vezette önkormányzat a mutyigyanús ügyek miatt Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Nyomozás egy másik ügyben

Márky Zay Péter a fenti botrányon kívül egy másik nyomozás miatt is aggódhat: a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt is eljárást indított, miután

egy feljelentés szerint Hódmezővásárhely vezetése 170 millió forint értékben, fedezet nélkül vállalt kötelezettséget a strand víztisztító berendezésének megépítésére.

Nem írtak ki közbeszerzést Márki-Zayék

Mint arról az Origo korábban beszámolt, egy 7,5 millió forintos strandberuházásnál nem történt közbeszerzés, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság egymillió forintra büntette meg a Márki-Zay Péter vezette Hódmezővásárhelyt – értesült az Origo. A hatóság a városvezetést többek között azért marasztalta el, mert a beszerző jogsértően bontotta részekre a beruházást, és jogsértően mellőzte a közbeszerzési eljárás lefolytatását. A közbeszerzés mellőzéséről nem a helyi testület, hanem Márki-Zay és az emberei döntöttek.