Hónapokra lezárják a letenyei határátkelőt

2019.03.16. 06:45

Az összes autót, teherautót és buszt a Letenye-Gorican autópálya-határátkelőhely felé terelik. Mutatjuk, hogy melyik közúti határátkelők lesznek nyitva a Mura-híd felújítása alatt, amely várhatóan július 31-ig tart majd.

Alternatív, elkerülő útvonalak:

  • Horvátország felé a barcsi közúti határátkelőhely, amelyet tehergépjárművek súlykorlátozás nélkül használhatnak,
  • a berzencei közúti határátkelőhelyet, ahol a tehergépjárművekre 20 tonnás súlykorlátozás érvényes
  • az M70-es autóút Szlovéniába vezető szakasza - ezen keresztül az Isztriai-félsziget is elérhető -, de itt építkezés miatt dugókra kell számítani.
A közúti határátkelőt a Mura-híd felújítása miatt hétfőtől várhatóan július 31-ig lezárják (Illusztráció)Forrás: MTI/Varga György

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közölte, hogy tavaly nyáron 3,5 millió utas átléptetését végző letenyei autópálya-átkelőn a nyár első felében dugókra kell számítani a megnövekedő forgalom miatt.

A lezárt közúti határátkelőről - eddig kizárólag ezt vehették igénybe a teherjárművek - a kamionokat is az autópályára terelik, ezért itt mindkét irányba újabb sáv megnyitásával igyekeznek a forgalmat átengedni.

A zalai rendőrség jelezte azt is: ezen a határátkelőn egyre nagyobb az autóbusz-forgalom, ugyanis utazási irodák kínai, illetve dél-koreai turistáknak olyan európai buszos körutakat szerveznek, amelyek általában a prágai repülőtérről indulnak és Letenyén keresztül viszik az ázsiai utasokat tovább dél felé.