A hosszú hétvége utolsó napjára megérkezett a nyár

meleg
Budapest, 2018. október 29. Kerékpáros és gyalogosok az Erzsébet hídnál az őszi napsütésben 2018. október 29-én. Európa egyes magasabb pontjain már télies az időjárás, Magyarországon a hétvégén melegrekordok dőltek meg. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
Igazán kellemes idővel ér véget a hosszú hétvége: vasárnap sok helyen 20 fok feletti hőmérséklet várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Vasárnap estig főleg napos, száraz időre van kilátás. A délnyugatira forduló szelet elsősorban a Nyugat-Dunántúlon kísérik erős, olykor viharos lökések.

A csúcshőmérséklet 18 és 24 fok között várható.

Egész napra napsütés várható Forrás: MTI/Mónus Márton

Estére az ország nyugati felében megnövekszik a felhőzet, de esőre inkább csak a nyugati határ közelében lehet számítani. A hőmérséklet késő este 7 és 14, hétfő hajnalban 5 és 10 fok között alakul.

Az OMSZ látványos grafikát is készített, hogy hol, milyen idő várható:

Mi várható a jövő héten?

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint

Hétfőn

Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte a Dunántúlon, később az Északi-középhegység térségében, estétől pedig már keleten is várható eső, záporeső. A szél nagy területen lesz erős. A hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul - a csapadékosabb nyugaton lesz a hűvösebb.

Kedden

Erősen felhős időre számíthatunk, de csak elszórtan fordul elő csapadék. Délutánra mérséklődik a légmozgás. 9 és 14°C közötti értékeket mérhetünk.

Szerdától-péntekig

Egyre több napsütés, fokozatosan erősödő nappali felmelegedés valószínű. Pénteken már 14-19°C ígérkezik.

Hétvégén

Sok napsütésre, gyengén felhős égre van kilátás, csapadék nélkül. 15 és 21 fok közé melegszik a levegő. Vasárnap megerősödhet az északnyugati szél.