Juhász Péter egykori párttársa bírálta Gyöngyösi Mártont, de aztán megijedt

Gyöngyösi Márton Jobbik
Vágólapra másolva!
Hajdu Nóra balliberális politikus, Juhász Péter csődbe bent pártja, az Együtt önkormányzati képviselője másfél héttel korábban támadó hangvételű posztot tett közzé a Jobbik antiszemita elnökhelyetteséről, majd pár nap múlva levette. Úgy látszik, a balliberális oldalon már egy rövid írás erejéig sem lehet kritizálni az antiszemita pártot.
Vágólapra másolva!

Miután portálunk nyilvánosságra hozta azt a felvételt, amelyen Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnökhelyettese - többek között - a holokauszt áldozatain gúnyolódott egy korábbi pártfórumon, Hajdu Nóra, az Együtt volt politikusa felháborodottan írt közösségi oldalán. „Néha azért elgondolkozom azon, hogy milyen Gyöngyösi Márton nyilatkozat lenne elegendő ahhoz, hogy néhányan kikérjék maguknak..." – posztolta Juhász Péter egykori pártjának egykori politikusa még aznap. A bejegyzés alatt érkeztek a hozzászólások, amelyek közül talán a legérdekesebb Soros György aktivistájának (aki szabadidejében a Mérce nevű portálra is ír) gondolata volt, aki elkezdte mentegetni az antiszemita jobbikos politikust. Az ügy nagy port kavart, többek között a Hír TV is átvette a hírt.

A képen az látható, ahogyan március 7-ei írásában Hajdu kifakadt az intenzíven zsidózó Gyöngyösin:

Forrás: Facebook

Csakhogy miután portálunk felkapta a történetet,

az ominózus bejegyzés szőrén-szálán eltűnt, Hajdu eltávolította a Jobbikra nézve kellemetlen üzenetet.

Aki most az expolitikus Facebook-oldalára kattint, az már csak egy március 5-ei, és egy március 8-ai poszttal találkozhat, a Gyöngyösi Mártont kritizáló tartalom már nem elérhető.

Forrás: Facebook

Erősen kérdéses, hogy Hajdu magától jutott-e erre az elhatározásra, vagy valahonnan érkezett nyomás az irányába. Annyi mindenesetre biztos, hogy miután pártja megszűnt, a balliberális IDEA Intézetnél helyezkedett el. Sokatmondó, hogy február végén - a közvélemény-kutatócég munkatársaként - a 24-nek készített elemzésében azt vizsgálta, együtt lehet-e szorosabban működni a Jobbikkal. Írásában inkább - akkor még - a nem felé billentette a mérleg nyelvét.