Karácsony Gergelynek fogalma sincs, hol van Csepel

KARÁCSONY Gergely; PUZSÉR Róbert
Budapest, 2019. március 13. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje a Puzsér Róberttel, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölttel, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A napokban a politikust megkérdezték arról, milyen elképzelései, tervei vannak főpolgármester-jelöltként, amire úgy válaszolt, hogy nagyon fontosak az észak-pesti, többek között a csepeli fejlesztések. Ezzel a megállapítással egy apróbb probléma van: a tudomány és a Budapest-térkép jelenlegi állása szerint Csepel a főváros déli részén helyezkedik el.  
Vágólapra másolva!

Egy rögtönzött "Ki mit tud Budapestről" - kérdésre kapta el a Pesti Srácok Karácsony Gergelyt, a baloldal első számú főpolgármester-jelöltjét. A vitának induló, de pillanatok alatt hízelgésbe forduló Puzsérral közös beszélgetést követően az alábbi Budapest-nagydíjas beszélgetés zajlott le a felek között:

  • Karácsony: "Én konkrétan az észak-pesti fejlesztésekről beszélek. Az egész csepeli fejlesztés a Galvani-híddal, és a ...
  • PS: "Akkor Dél-Pest, nem Észak-Pest, ugye? Észak-Pestet mondott!"
  • Karácsony: "ööö... Csepelről beszélek. Igen. Igen. Tehát a csepeli fejlesztések ott.. ott."

A videón látható, ahogyan Karácsony Észak-Pestre helyezte a dél-pesti Csepelt.

Elképzelhető, hogy Zugló polgármesterének tudomása van a térképészek tudományos álláspont-változtatásáról, vagy az érintett városrészek önkéntes alapú helycseréjéről, de jelenleg még az alábbi a helyzet:

Forrás: Futas.net

Az ábra teljes körű értelmezéséhez és Karácsony Gergely kedvéért lényeges kiemelni, hogy Csepel = XXI. kerület. Ezt a mellékelt ábrán sárga kiemeléssel, és egy piros felkiáltójellel tettük meg.