Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorának vendége volt. Itt Manfred Weber legújabb elképzeléséről beszélt, amellyel az EPP vezetője a bevándorlásellenes országokat büntetné.

Ahogy az Origo is megírta, Weber sárga és piros lappal, és aztán persze uniós pénzelvonással büntetne országokat. Nyilvánvaló, hogy a valódi cél, hogy a bevándorlásellenes országokat bármikor meg tudják büntetni.

Erről Bakondi azt mondta, hogy a szabad államok hasznos és előremutató szövetsége helyett a nemzetállamot büntető, birodalomépítési elgondolások formálódnak.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójaForrás: MTI/Marjai János

A főtanácsadó szerint több nyilvánosságra került dokumentum, illetve az Európai Unió vezetőinek nyilatkozata utal arra, hogy a migrációs paktumot kötelezővé tennék az uniós jogszabályokban. Több dokumentum mutatja, hogy ha a bevándorláspárti erők többséget szereznek az EP-választáson, ennek megvalósításába kezdenek.

A magyar kormány továbbra is minden fórumon szembeszegül az ilyen elképzelésekkel. Nagyon komoly tétje van az EP-választásnak

- mondta Bakondi György.