Akkorát hazudott Márki-Zay Péter, csoda, hogy nem dőlt össze az ellenzéki színpad

Közös ellenzéki 2019 március 15
összellenzéki
Márki-Zay Péter
Vágólapra másolva!
Lakásmutyi ide, gyanús közbeszerzés oda, egy vasárnapi poszttal minden eddigi hazugságát túlszárnyalta a hódmezővásárhelyi polgármester, aki arról írt, hogy szeretetteljes volt a pénteki összellenzéki tüntetés. 
Vágólapra másolva!

Mint ismert, március 15-e alkalmából az összes ellenzéki párt közösen tüntetett a kormány ellen az Erzsébet hídnál. Hiába voltak komoly előkészületek, a Jobbiktól az MSZP-n át a DK-ig átívelő össznépi felvonuláson legfeljebb 1300-an vettek részt, ami után pár százan vonultak a Kossuth térre, ahonnan nagyjából nyolcan tartottak Hadházy Ákossal a köztelevízió épületéhez. Ahogy az lenni szokott, az ellenzéki térfélen megkezdődtek az utólagos kozmetikázások.

Ekkora hazugságot rég lehetett hallani

Két nappal később, vasárnap ugyanis a DK-s Arató Gergely már arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy nagyon sokan voltak a tüntetés végén is, nagyon sokan vonultak a Kossuth térre, és nagyon sokan követelték ugyanazt. Hogy az alig több, mint ezer résztvevő mennyire számít nagyon soknak, az természetesen relatív, arra azonban senki nem gondolt volna, hogy mindezt fokozni lehet. Ugyanis ezen a nyári hangulatú, jó kedvű hétvégi napon egy új, egészen kifinomult jelző is érkezett a közös ellenzéki megmozdulásra: a szeretetteljes. "Már önmagában is történelmi jelentőségű, hogy az oly sok tekintetben kirekesztett kisebbségünk a közös ellenzékben önállóan is megjelent, az pedig, hogy ezt azon a színpadon tette meg, ahol a baloldal mellett a Jobbik is felszólalt, mindennél jobban demonstrálja az új SZERETETTELJES összefogásunkat, egy SIKERES ÉS BÉKÉS NEMZETÉPÍTÉS.SZÁNDÉKÁT" - írja mindenkit túllicitálva a hazudozásért elítélt Márki-Zay Péter közösségi oldalán vasárnap. Egyébként annyira szeretetteljesre sikeredett az ellenzéki összejövetel, hogy

még az egyik legnagyobb balliberális portál is arról cikkezett, hogy a tüntetés során szinte végig a miniszterelnököt és kormányát szidalmazták a felszólalók.

"Orbán visszafogta magát, az ellenzék összefogva gyalázta őt" - olvasható az írás címe, amelyben a szerző azt a megállapítást tette, hogy "az ellenzék a közös kiállás közben válogatott jelzőkkel szidalmazta a miniszterelnököt." A kellemes hangulatú rendezvényen amúgy Márki-Zay Péter is színpadra lépett, ahol elmondta, teljesen mindegy, hogy ki mit gondol a világról, kinek milyen a múltja, össze kell fogni a kormány ellen.

A 2019. március 15-ei, közös ellenzéki tüntetésen felszólalt Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere is Fotó: Polyák Attila - Origo

Jobb helyeken amúgy nem valami ellen, hanem valami mellett álltak ki a résztvevők: a Múzeum körúton több mint 20 ezren hallgatták Orbán Viktor miniszterelnököt, aki a keresztény kultúra megőrzésének fontosságáról beszélt.

Szeretetteljes ez a városvezetés

Márki-Zay Péter szeretetteljessége amúgy nemcsak a Facebookon, hanem a városi ügyekben is kidomborodik: a hódmezővásárhelyi városvezetés legutóbb a polgármester egyik szocialista bizalmasának a lányának áron alul, jogszerűtlenül adott el egy önkormányzati ingatlant. Akkora botrány lett a dologból, hogy később az érintettek kénytelenek voltak elállni az ügylettől. Ahogy beszámoltunk róla, a lakásmutyi mellett egy közbeszerzéssel kapcsolatos botrány is felütötte a fejét Márki-Zay körül. Ugyanis egy 7,5 millió forintos strandberuházásnál nem történt közbeszerzés, ezért a Közbeszerzési Döntőbizottság egymillió forintra büntette meg Hódmezővásárhelyt.