Egy hónap alatt két anya ölte meg a csecsemőjét - Keressük az okokat

2019.03.18. 13:43

Egy sáregeresi nő a párjánál volt Zichyújfaluban, amikor szombat reggel felkelt, kiment a sufniba és megszülte a csecsemőjét, majd a gyanú szerint megfojtotta. A gyilkosság után a Bors információi szerint a 23 éves nő elszívott egy cigarettát és megivott egy kávét. A terhességét végig titkolta, egyszerű puffadásra fogta a megnőtt hasát. Három héttel ezelőtt is meggyilkolta egy nő a saját újszülött csecsemőjét Felsőzsolcán, a két esett között sok a hasonlóság. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint legtöbbször a nem kívánt terhesség miatt ölnek az anyák, és az sem kizárt, hogy volt egy társuk. 

A 23 éves Kinga szombat reggel felkelt és kiment a zichyújfalui ház sufnijába, ott volt nagyjából 20 percet, majd visszament a házba. Véres volt a cipője és a ruhája. A barátja megkérdezte tőle, hogy mi történt, mire azt mondta, a havi menstruációjától lett véres. Ezek után a nő elszívott egy cigarettát és megivott egy kávét. A barátját nem hagyta nyugodni a dolog, ezért kórházba vitte Kingát. Ott derült ki, hogy a nő nemrég szült – írja a Bors.

A sufniban a nő barátjának, Lászlónak az apja találta meg a holttestet. László a Borsnak elmondta, hogy nem vette észre a barátnőjén, hogy terhes lenne. Amikor nagyobbnak látta a molett testalkatú nő hasát, azt Kinga egyszerű puffadásra fogta.

Forrás: Police.hu

Az, hogy most mit gondolok róla, az nem tűrne nyomdafestéket" – mondta a lapnak László, akinek nagyjából egy hónapja halt meg az anyja. A férfi a történtek óta nem mert kimenni a sufniba. A lap információi szerint a meggyilkolt csecsemő lány volt, DNS-vizsgálattal fogják kideríteni, hogy László volt-e az apa.

Zichyújfaluban és Sáregeresen, Kinga szülőfalijában is teljes a döbbenet a gyilkosság miatt.
"Két napja még láttam Kingát, semmi sem látszott rajta. Aranyos, becsületes lánynak ismertem. A lányommal egy busszal mentek iskolába. Szörnyű az egész. Miért nem tette be egy inkubátorba, hogy máshol örömteli élete lehessen annak az ártatlan csöppségnek?" – mondta a lapnak egy sárkeresztúri asszony.

A nő otthonánál Kinga nevelőapja fogadta a lap munkatársait. A férfi alkarjára a nő portréja van tetoválva. Nem a vérszerinti lánya, de ennek ellenére tiszta szívből szerette.

Kingának sosem kellett nélkülöznie, mindent megkapott, amire szüksége volt. Mindig nagyon zárkózott volt velünk is, de hogy a terhessége hogyan maradhatott rejtve... Beszélni sem tudtam vele, csak jöttek a rendőrök és elvitték. Romokban a családunk. Meg lehet ezt bocsátani? A lányom és az unokám is elvesztettem – mondta könnyes szemmel a lapnak.

A rendőrség gyilkossággal gyanúsítja a nőt, aki a kihallgatáson beismerte, hogy szült egy gyereket.

Forrás: Police.hu

Februárban is meggyilkoltak egy csecsemőt

A háromgyerekes, 24 éves felsőzsolcai nő február 26-án rosszul lett, és a család többi tagját kizavarta a szobából, mert egyedül akart lenni. Később a családtagok furcsa hangokat hallott a szobából, ezek után hívták ki a mentőket. A kórházban kiderült, hogy a nő pár órával később szült. A rendőrség ezek után házkutatást tartott a felsőzsolcai házban, ahol az ágyban, letakarva megtalálták a csecsemő holttestét.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A gyanú szerint a nő, miután megszülte a csecsemőt, egy késsel többször leszúrta, amitől az újszülött a helyszínen meghalt.

Társuk is lehetett a gyilkos anyáknak

A két esett között több hasonlóság is van, mindkét nő titkolta a terhességet a családja elől, titokban szültek, és kegyetlenül meggyilkolták a csecsemőiket. A két gyilkosság között nagyjából három hét telt el. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint az ilyen eseteknél leggyakrabban a nem kívánt terhesség a felelős. 

A nem kívánt terhességhez félelem, harag, düh, belső feszültség társul. A nő ilyenkor megpróbál nem tudomást venni a terhességéről, és minden módon elrejteni azt, ameddig lehetséges. Mivel azonban nem lehet hosszú ideig titkolni/tagadni, szinte minden esetben felmerül egy cinkostárs esélye, aki tud a terhességről, de "falaz" neki" - mondja a pszichológus. Elmondása szerint ilyen helyzetben a nők a szülés után rájönnek, hogy nem tudja tovább rejtegetni a dolgot, félelelm és pánik lesz úrrá rajta, emiatt ösztönlényként, gépként fog viselkedni, képtelen lesz az átgondolt viselkedésre. 

Makai GáborFotó: Mudra László - Origo

A gyerekre nem emberként tekint, hanem problémaforrásként, amelytől gyorsan meg kell szabadulni. Mivel hirtelen nem tudja "hova tenni", elrejteni, ezért jön képbe a gyilkosság, illetve vannak, akikben felébred némi anyai ösztön, ők nem képesek megölni, hanem kukába/inkubátorba rakják a gyereket szülés után.

A csecsemőgyilkosságok esetében közrejátszhat még a mélyszegénység, párkapcsolati probléma, depresszió vagy akár pánikbetegség is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK