Vascsővel verte meg volt zárkatársa anyját egy budapesti férfi

Vágólapra másolva!
A 40 éves férfi rendőrnek adta ki magát, majd amikor az asszony ajtót nyitott neki, egy vascsővel kezdte el verni. Azt mondta, hogy az asszony fia, akivel együtt ült a börtönben, tartozik neki. A férfi elvette az asszony pénztárcáját, majd elmenekült.
Vágólapra másolva!

Amikor a férfi börtönben volt, tudta a zárkatársáról, hogy az anyjával él együtt, mivel ő is ugyanazon a környéken lakott.

Miután a 40 éves férfit kiengedték, tavaly februárban megtudta, hogy a volt zárkatársa meghalt.

Még aznap este a férfi részegen átment a meghalt férfi anyjához a XXII. kerületbe. Bekopogott hozzá, mire az asszony megkérdezte, hogy ki az. A férfi azt válaszolta, hogy rendőr, és a meghalt fiáról kérne pár adatot, ezért az asszony résnyire kinyitotta az ajtót.

Ekkor a férfi belökte az ajtót, és egy vascsővel többször fejbe verte az asszonyt. Még az után is ütötte, hogy a földre esett.

A férfi azt mondta az asszonynak, hogy együtt ült a fiával, aki tartozik neki félmillió forinttal, ezt a pénzt akarta megkapni. Az asszony elmondta a támadónak, hogy nincsen pénze, mire az rálépett a mellkasára és a torkára, miközben azt mondta, megöli. A fenyegetés és a verés hatására az asszony elárulta, hol van a pénztárcája. Miután a férfi megszerezte a pénzt, elmenekült, az asszony pedig segítséget hívott.

A rendőrség a férfit pár órán belül elfogta. Az asszony súlyos sérülésekkel került kórházba.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen rablás és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat, amiért akár 15 évre is börtönbe kerülhet.