Meghalt Baló György

Baló György
Budapest, 2017. október 26. A magyar sajtó kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Baló György szerkesztő Budapesten 2017. október 26-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula
Vágólapra másolva!
Meghalt Baló György – közölte a hirado.hu. Január elején jelentette be, hogy betegsége miatt visszavonul a televíziózástól.
Vágólapra másolva!

Életének 72. évében hétfő reggel meghalt Baló György televíziós újságíró – közölte a család az MTI-vel. Azt írták, hogy Baló György méltósággal viselt, hosszú betegség után halt meg szerettei körében.

Baló György 1947. június 14-én született Budapesten. Miután az ELTE bölcsészkarán magyar-angol-német szakon szerzett diplomát, az MTV Híradójánál kezdett dolgozni. Tudósított az 1972-es olimpiáról is. 1975-től az MTV külpolitikai szerkesztőségében dolgozott, volt a szerkesztőség helyettes vezetője is.

Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Vezette a Panoráma, a Stúdió és a Hírháttér című műsorokat. A rendszerváltás idején az MTV2-es csatornájának volt az igazgatója. A Napzárta című műsor főszerkesztője is volt.

1997-ben az újonnan megalakítandó országos földi adású kereskedelmi televíziós frekvenciákra kiírt pályázaton induló Első Magyar Kereskedelmi Televízió Rt. vezérigazgatója volt, mely az Írisz TV nevű csatornát működtette volna, de végül alulmaradt a pályázaton. Ezután az Írisz helyett indult TV3 vezérigazgatója volt annak 2000-es megszűnéséig.

2000-től megint a Magyar Televízióban dolgozott. 2002-ben az MTV kulturális igazgatójává nevezték ki. Vezette Az Este, és A Szólás Szabadsága című politikai műsorokat.

2008-ban a pekingi olimpia idejére a sportszerkesztőségnek dolgozott, közvetítette a megnyitó ünnepséget, riportokat készített és az átkötő részeken konferált.

2012 januárjában távozott az MTV-től. 2015-től az RTL Klubon volt műsora, Magyarul Balóval címen.

2019. január 7-én este bejelentette, hogy saját kérésére a műsort felfüggesztik, mert orvosi kezelésre és pihenésre van szüksége.