Amerikai törvényhozókkal tárgyalt Orbán Viktor

2019.03.19. 10:59

A kétoldalú biztonságpolitikai és gazdasági együttműködés aktuális kérdéseiről, illetve Magyarország és a közép-európai térség energiaellátásáról is tárgyalt kedden Orbán Viktor miniszterelnök az Egyesült Államok kongresszusának Budapestre látogató, négy szenátorból és két kongresszusi képviselőből álló kétpárti delegációjával - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A delegáció tagjai - többek között John Barrasso, Mike Crapo, John Kennedy szenátorok, Russell Fulcher, Debbie Wasserman Schultz kongresszusi képviselők - érdeklődtek térségünk új kihívásai, az ukrán válság magyar értékelése, valamint az USA magyarországi befektetései felől.
A tárgyaláson megállapították, hogy Magyarország és az Egyesült Államok kiváló gazdasági és védelmi együttműködése mellett az utóbbi időben politikai kapcsolataink is jelentősen javultak.
A delegáció tagjai kedden találkoznak Varga Mihály pénzügyminiszterrel, Magyar Levente külgazdasági és külügyminiszter-helyettessel és Szabó István honvédelmi államtitkárral is.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta az Egyesült Államok kongresszusának Budapestre látogató kétpárti delegációját 2019. március 18-án. A delegáció tagjai John Barrasso (j4), Mike Crapo (j3), John Kennedy (takarásban) szenátorok, Russel Fulcher (b2), Debbie Wasserman Schultz (b) kongresszusi képviselők voltak. Jobbra Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerepel a Miniszterelnöki Sajtóiroda fotójánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs