Az antiszemita Bencsik János bevallotta: ma is megírná a zsidólistázós cikkét

2019.03.19. 18:20

Bencsik János egy lapinterjúban elismerte, hogy 2019-ben is megírná azt a cikkét, amelyikben listázta azokat az amerikai-izraeli kettős állampolgárokat, akik miatt szerinte „izraeli ügynökök" markába került az Egyesült Államok. Megdöbbentő vallomás a Jobbik egyik legantiszemitább politikusától.

A múlt héten készített interjút a Magyar Hang Bencsik Jánossal, a Jobbik országgyűlési képviselőjével, amelyben kellemetlen ügyei is szóba kerültek. (A Magyar Hang az az újság, ahova Havas Henrik is szokott írni...) Bencsik János, a jobbikos politikus eddigi munkásságáról két dolgot érdemes feljegyezni:

  1. egy "kampós orrú rohadék" megverésével kérkedő, és később emiatt lemondó Szávay István parlamenti helyére ültette be a pártvezetés, valamint
  2. zsidózásban szinte legyőzhetetlen, de csak szinte, hiszen balszerencséjére a sors mellé sodorta a világ hetedik legantiszemitább emberét, Gyöngyösi Mártont, aki nem is olyan régen másfél óráig, komolyabb kitérők nélkül becsmérelte a zsidóságot vidéki lakossági fórumokon. 

Ahogy beszámoltunk róla, Bencsik több cikkben is megpróbálta megvédeni pályatársát, a zsidó képviselők listázását szorgalmazó Gyöngyösi Mártont. Egyik írásában például saját maga listázta azokat az amerikai-izraeli kettős állampolgárokat, akik miatt szerinte „izraeli ügynökök" markába került Amerika (címe: Izraeli ügynökök markába került Amerika). Ilyen előzmények után a Magyar Hang rákérdezett, mégis mi volt ez a 30-as, 40-es évekre emlékeztető gondolatmenet, amire Szávay István utódja meglepően őszintén úgy válaszolt, hogy "nem biztos, hogy megírnám, vagy hogy úgy írnám meg, ahogy megjelent 2012-ben." Ezzel

Bencsik elismerte, hogy 2019-ben is megírná azt a cikkét, amelyikben zsidó embereket listázott. Ugyan hozzátette, hogy ma már ezt másképp tenné, azonban az erősen kérdéses, hogyan lehet ezt kivitelezni. 

Bencsik János, a Jobbik képviselője zsidólistázós cikkéről: "Újságíróként sokszor kellett választanom a tárgyilagos és a kattintásvadász címek között, és bizony sokszor megremegett az ujjam a billentyűzet felett"Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Ahogy beszámoltunk róla, Bencsik rendszeresen tett antiszemita megnyilvánulásokat, több írásában is védelmébe vette az Országgyűlésben a „zsidók listázását" felvető Gyöngyösi Mártont, egyik cikkében pedig összegyűjtötte azokat az amerikai zsidókat, akik miatt szerinte „izraeliek markába" került az Egyesült Államok. Visszataszító antiszemitizmusát párttársai is megérezhették: egy blogbejegyzésben félrekommunikált zsidónak nevezte Jakab Pétert, a párt jelenlegi szóvivőjét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK