Brüsszel titokban akarja kötelezővé tenni migrációs csomagját

2019.03.19. 11:27

Sok mindent láttunk már az elmúlt években a bevándorláspárti bürokratáktól, de olyat még nem, hogy titkos dokumentumban akarják megszervezni a migrációt, és ez a titkos dokumentum is bizonyítja, hogy korábban hazudtak - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán kedden.

Az államtitkár az Európai Bizottság Jogi Szolgálatának kiszivárgott dokumentumára utalt, amely azt vizsgálja, hogyan lehet kötelezővé tenni az ENSZ Globális Migrációs Csomagját az egész Európai Unióban. Menczer Tamás emlékeztetett rá, hogy az ENSZ Globális Migrációs Csomagjával világszinten akarják megszervezni a migrációt, annak ellenére, hogy azt  9 uniós tagállam nem szavazta meg, és korábban a dokumentumról Brüsszel azt állította, hogy nem lesz kötelező, csak ajánlásokat tartalmaz.

Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár szerint titkos dokumentum bizonyítja, hogy Brüsszel a világ legveszélyesebb migrációs csomagját akarja kötelezővé tenniForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Kiszivárgott egy olyan brüsszeli dokumentum, amely azt vizsgálja, hogyan lehet kötelezővé tenni a migrációs csomagot, és a dokumentum következtetése szerint jogi csűrés-csavarás révén az ENSZ migrációs csomagját kötelezővé lehet és kell tenni minden uniós tagállam számára, azokra nézve is, akik egyébként nem támogatták azt - mondta az államtitkár. Menczer Tamás szerint mindez azt bizonyítja, hogy a brüsszeli bevándorláspárti politikusok eddig nem mondtak igazat. Szijjártó Péter külügyminisztert idézve az államtitkár azt mondta: az eddigi legnagyobb brüsszeli hazugság derült ki.

Menczer Tamás a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pedig arról beszélt, hogy Szijjártó Péter felszólalása után a lengyel és az osztrák fél rögtön Magyarország mellé állt, és szintén aggodalmát fejezte ki a kiszivárgott dokumentum miatt az uniós külügyminiszterek tanácskozásán hétfőn Brüsszelben. Az ülésen az Európai Bizottság egyik képviselője azt mondta, hogy az anyag nem megrendelésre készült, azonban ez a magyarázat nem túl életszerű - fűzte hozzá Menczer Tamás.