Évtizedeken át zaklatta a kisváros gyerekeit a helyi orvos

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban, az egyik kisvárosában 158 évre ítéltek egy gyerekorvost. Évtizedeken keresztül molesztált gyerekeket.
Vágólapra másolva!

A hétfői ítélethirdetés előtt az ügyész sorozatragadozónak nevezte az orvost, aki szerinte a beteges vágyainak kielégítésére kisgyerekeket használt, miközben családi orvosként Johnstown városka közösségének egyik köztiszteletben álló személyisége volt.

A 71 éves orvos a tárgyaláson beismerte, hogy nemzedékeken át szexuálisan zaklatott kislányokat kisfiúkat és erőszakolt meg. Legfiatalabb áldozata egy kéthetes csecsemő volt.

A férfi 1998-ban fogalmazódtak meg először a vádak, hogy molesztálja a pácienseit, de akkor a városka közössége határozottan kiállt mellette, rosszindulatú vádaskodásoknak minősítve a vádakat. Az orvostól akkor bevonták a működési engedélyét, de 2000-ben visszakapta, így ismét praktizálhatott. A pletykák ezt követően sem ültek el, de a közösség mindig megvédte őt.

Az első feljelentést 2017 decemberében tette egy anya, akinek 12 éves kislánya az orvosi vizsgálat után elmondta, mit tett vele a doktor.

Johnnie Bartót 2018 januárjában letartóztatták. Azóta a kisváros immár felnőtt lakói egymás után jelentkeztek és tettek vallomást arról, hogy évekkel korábban Barto hogyan zaklatta őket.