Hetekre lezárják a kiskörei Tisza-hidat

Kisköre Tisza-híd
Kisköre, 2017. december 19. A 130 éves kiskörei Tisza-híd 2017. december 19-én, amelyet a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésének keretében felújítanak. A Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonalon a vasúti, valamint Heves és Pusztataskony között a közúti forgalmat bonyolító, regionális jelentőségű vasúti és közúti híd műszaki állapota miatt a felújítás már elkerülhetetlen. A munkálatok várhatóan 2018 júniusában teljes vágány- és útzár mellett kezdődnek meg és a tervek szerint 5 hónapon át tartanak. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
Megújul Magyarország egyetlen vegyes használatú közúti és vasúti átkelője, a kiskörei Tisza-híd. Március 27-én a közúti forgalom elől ismét lezárják a hidat, a felújítás végéig, május 14-ig. A vasúti közlekedést érintő korlátozások továbbra is érvényben maradnak a Kál-Kápolna–Kisújszállás vonalon - közölte a vasúttársaság.
Vágólapra másolva!

A vasúttársaság közölte, hogy a jelzett időszakban Heves és Pusztataskony között terelőúton, Kisköre, Tiszanána, Sarud, Újlőrincfalva, Poroszló, a tiszafüredi Tisza-híd, Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs és Abádszalók érintésével lehet majd közlekedni.

A Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonalon a pótlóbuszok március 27-étől ismét a kiskörei erőmű hídján és a töltéseken lévő árvízvédelmi utakon közlekednek, de ez a menetrendjüket nem érinti.

Az országos autóbuszjáratok Kisköre és Abádszalók között kerülőútvonalon közlekednek.

A Volánbusz 11 midibuszos járatpárt közlekedtet a kiskörei erőmű hídján. A társaság a Kisköre, Erőmű megállóhelyen és az abádszalóki autóbusz-állomáson biztosít csatlakozást országos és regionális járataihoz.

A 130 éves kiskörei Tisza-híd 2017. december 19-én még felújítás előtt Forrás: MTI/Mészáros János

A MÁV és a Magyar Közút közösen fedezi a híd felújításának és karbantartásának költségeit. A korszerűsítés eredményeként megszűnik majd a vasúton a 20 kilométer/órás sebességkorlátozás,

a megengedett sebesség 40 kilométer/órára változik.