Majdnem halálos rúgással válaszolt a pofonra a 17 éves kiskunhalasi fiú

2019.03.20. 11:54

17 éves fiatalok verekedtek össze egy diszkóban. Előbb egyikük megvert egy másikat, aztán a – mondjuk így – győztest megverte egy harmadik. Olyan brutálisan, hogy majdnem meghalt.

Az egyik kunfehértói diszkóban szórakozott két társaság. Ketten később kimentek a szórakozóhely elé, hogy rendezzenek egy korábbi vitát. Egészen pontosan azt, hogy az egyik miért terjeszt a másikról – szerinte – hazugságokat.

A beszélgetés úgy zárult, hogy egyikük ököllel mellkason és szájon vágta a másikat.

Ekkor jött a megvert fiú barátja, aki nem sokkal később számonkérte a verekedőt. Számonkérés közben ököllel megütötte a másik fiút, aki ettől elesett, és magával rántotta a másik fiút. A verekedés a földön is folytatódott.

Később aztán az a fiú, aki barátja sérelmét kérte számon, felállt, és amikor a másik is feltápászkodott, előbbi úgy mellkason rúgta, hogy visszaesett, és a fejét beütötte a betonba. Utóbbi sérülései olyan súlyosak voltak, hogy életveszélyes állapotban került kórházba, elrepedt a koponyája.

Később a két fiú találkozott, és bocsánatot kértek egymástól, vallomást azonban nem tettek.

Ha a súlyos sérülést okozó fiú beleegyezik abba, hogy tárgyalás mellőzésével szülessen ítélet, egy év felfüggesztettet fog kapni.