Megható filmet készített egy magyar stúdió a Down Világnapra

Vágólapra másolva!
Megható kisfilmet készített egy magyar kreatív stúdió a Down-szindróma közelgő világnapja alkalmából. Az Umbrella az olasz CoorDown szervezet által elindított „Reasons To Celebrate" globális figyelemfelhívó kampányának támogatására készítette a filmet több ügynökséggel és szervezettel együttműködésben.
Vágólapra másolva!

A videóban három, március 21-én ünnepelt eseményt mutatnak be, és egy negyediket, a Down Világnapot, amikor a készítők szerint nincs ok az ünneplésre. Legalábbis addig, amíg a Down-szindrómások számára nem biztosítottak az egyenlő esélyek az élet minden területén.

– Svájci partnerünk, a GOSH keresett meg bennünket a projekttel, amire mi a rendelkezésre álló extrém rövid idő ellenére is gondolkodás nélkül igent mondtunk. Úgy gondoljuk, hogy

mondta el a Szeretlek Magyarország hírportálnak Hidvégi Zoltán, az Umbrella ügyvezető igazgatója.

Az első Down-napot 2006-ban tartották Svájcban, majd az ENSZ 2011. november 10-én tartott plenáris ülésén elfogadta, hogy 2012-től március 21.-e hivatalosan is a Down-szindróma világnapja legyen.

Ezen a napon 2009 óta a Rejtett Kincsek Down Egyesület kezdeményezésére Magyarországon is szerveznek eseményeket. Az egyesület közleménye szerint március 21-én

az emberek világszerte vidám, felemás zoknit húznak,

hogy így fejezzék ki támogatásukat.