Varga-Damm Andrea szerint börtön járna a kutakodó jobboldali újságíróknak

Varga-Damm Andrea
Vágólapra másolva!
"Ha ezen tevékenységeknek csak töredékét az Egyesült Államokban csinálták volna meg valamely szenátorral, már börtönben ülnének" - így üzent közösségi oldalán Varga-Damm Andrea azoknak a újságíróknak, akik felgöngyölítették kellemetlen ügyeit, többek között egy idős nő kisemmizésének körülményeit. Egyre jobban durvul a jobbikos politikus, korábban egy kormánypárti politikust pofozott volna fel.
Vágólapra másolva!

Eddig is látványosan nehezen viselte Varga-Damm Andrea, hogy az Echo TV Informátor című műsora nyilvánosságra hozta kellemetlen, múltbeli ügyeit, azonban mai posztjával minden eddiginél egyértelműbbé tette, hogy meglehetősen rosszul érintette a dolog.

Varga-Damm szerint börtön járna a jobboldali újságíróknak

"Kénytelen voltam bejelentést tenni az Alkotmányvédelmi Hivatalba, amely szervezet éppen a nemzetbiztonsági átvilágításomat végzi, mert olyan szintűvé vált a folyamatos zaklatásom, a velem szembeni nyomásgyakorlás azért, hogy országgyűlési képviselőségemről lemondjak, ami már átlépte a tűréshatárt" - írta a jobbikos politikus arra, hogy a televíziós csatorna több olyan adásvételi szerződést mutatott be, amellyel ügyvédként jelentős kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak. Többek között előkerült egy olyan szerződés is, amellyel közreműködhetett egy idős nő ingatlanából való kiforgatásában. A politikus mai bejegyzésében kifogásolta, hogy a jobboldali újságírók azt hiszik, "bármit megtehetnek," beleértve "jogellenes tevékenységek folytatását" is. Szerinte teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a kellemetlen ügyei után kutakodnak, ráadásul kérdezősködnek is, amiért - úgy véli - börtön járna nekik.

- írta felháborodottan Varga-Damm, aki egyúttal Szöőr Anna pszichológus-jogászt perrel fenyegette meg. Hogy miért? Ezt is megindokolja a magából kikelt jobbikos politikus: azért, mert napokkal ezelőtt bejelentette közösségi oldalán, hogy szerepelni fog az Informátor március 22-ei műsorában.

Szombaton hírt adtunk róla, hogy Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselője ügyvédként több olyan adásvételi szerződést készített, amellyel jelentős kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak. Az Echo TV Informátor című műsora legutóbbi adásában a lakásmaffia rendszerváltás utáni tevékenységét dolgozta fel, amelyben könnyen lehet, hogy a jobbikos politikusnak is szerepe lehetett. A tévécsatorna több olyan dokumentumot mutatott be, amelyeken az egykori ügyvéd pecsétje és aláírása is szerepel, többek között a közreműködésével tehettek ki saját házából egy idős asszonyt. A hír végigszáguldott az országos médiában, amit a politikus nem vett jó néven, sőt mi több, elkezdett nagyon furcsán viselkedni:

  • múlt hét hétfőn négyszemközti beszélgetésre invitálta a Hír TV és az Echo TV riportereit;
  • ami akár össze is jött volna, csakhogy a politikus egy nappal később inkább elmenekült az Informátor stábja elől;
  • múlt hét csütörtökön pedig már arról facebookozott, hogy legszívesebben pofán vágná azt a fideszes képviselőt, aki a kellemetlen ügyeit firtatta a magyar parlamentben.