Bangóné nemcsak írni, számolni sem tud

2019.03.21. 17:03

Bangóné, az MSZP nagy reménysége nemcsak helyesen írni, de még számolni sem tud - írta a Ripost. A szocialisták képviselőjét ráadásul a balliberális média buktatta le, pedig a HVG és az Átlátszó az ellenzék iránti pártatlansággal véletlenül sem vádolható oldalak.

Bangóné, aki az elmúlt hetekben többször is nagy nyilvánosság előtt megbukott helyesírásból, ismét bizonyított. Ezúttal számtanból kapott egy jó nagy egyest. 

MSZP-DK helyesírási nagykoalíció. Mind a ketten megbuktakForrás: MTI/Balogh Zoltán

Az MSZP képviselője valamiféle választási visszaélést látva verte félre a harangokat. Azt találta kibogarászni, hogy Csepel lakossága egyetlen esztendő leforgása alatt 3400 fővel csökkent, bizonyára azért, mert valahol rejtélyes módon eltűnnek a szavazók, akik szerinte csakis ellenzékiek lehetnek.

Most az Átlátszó kiderítette (a HVG pedig ezt átvette), hogy Bangóné összekeverte az adatbázisokat. Kiderült, hogy a Központi Statisztikai Hivatal más adatokból dolgozik, mint a választási iroda.  Ha valakinek ugyanis lakóhelye és csepeli tartózkodási helye is van, a KSH a tartózkodási helyén számítja be, az NVI pedig a lakóhelyén. 

Ebből fakadt a többezres különbség, amiért Bangóné nyomban valamiféle visszaélésről kezdett el fantáziálni. A helyesírás után matematikából is megbukott a szocialista képviselőnő.