Lemondott parlamenti mandátumáról a volt jobbikos Hegedűs Lorántné

Hegedűs Lorántné
Budapest, 2014. május 12. Hegedűs Lorántné, a Jobbik országos listájáról bekerült országgyűlési képviselő, az Országgyűlés jegyzője 2014. május 12-én. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról a Jobbikból és annak frakciójából február végén kilépett Hegedűs Lorántné.
Vágólapra másolva!

A képviselő azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy nem kívánt független képviselőként dolgozni, nehogy „a látszattevékenységet, vagy destrukciót folytatókkal" bárki is egy platformba sorolhassa.

- áll Hegedűs Lorántné közleményében.

Hegedűs Lorántné. Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hegedűs Lorántné háromszor jutott a parlamentbe a Jobbik országos listájáról. Február végi kilépéséig a párt alelnöke is volt. Távozását bejelentő közleményében azt írta:

áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségbe került eddigi pártjával, „posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás" ellentétes neveltetésével és személyes meggyőződésével.

A politikus még február 26-án Facebook-üzenetben jelentette be a Gyurcsányékhoz dörgölőző, antiszemita Jobbikkal való szakítását. Érdekesség, hogy egy órával a bejegyzés közzétételét követően elérhetetlenné vált Hegedűsné Facebook-oldala.

Rajta kívül a tavaly áprilisi választás óta négyen távoztak a párt képviselőcsoportjából:

először Dúró Dóra, akit Volner János, a Jobbik korábbi frakcióvezetője, majd Apáti István és Fülöp Erik követett.

Mindannyian a Mi Hazánk Mozgalomban folytatták.

Az oszladozó Jobbikban gyakorlatilag már nem maradt semmilyen kicsit is komolyan vehető vezető. A megmaradtak pedig hetente kerülnek újabb és újabb neonáci, antiszemita vagy épp romaellenes botrányba. De, ha arról van szó, választási csalással is megvádolják őket.