Lemondott parlamenti mandátumáról a volt jobbikos Hegedűs Lorántné

2019.03.21. 10:43

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról a Jobbikból és annak frakciójából február végén kilépett Hegedűs Lorántné.

A képviselő azt közölte csütörtökön az MTI-vel, hogy nem kívánt független képviselőként dolgozni, nehogy „a látszattevékenységet, vagy destrukciót folytatókkal" bárki is egy platformba sorolhassa. 

Az Országgyűlésből történő távozásom március 21-i bejelentésével is egyértelműsíteni kívánom, hogy számomra elfogadhatatlan a vörösterror szellemiségének, továbbá Kádár-Apró-Dögei örökségének felélesztése a hazai közéletben  - áll Hegedűs Lorántné közleményében.

Hegedűs Lorántné.Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hegedűs Lorántné háromszor jutott a parlamentbe a Jobbik országos listájáról. Február végi kilépéséig a párt alelnöke is volt. Távozását bejelentő közleményében azt írta: áthidalhatatlanná vált politikai stratégiai nézetkülönbségbe került eddigi pártjával, „posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás" ellentétes neveltetésével és személyes meggyőződésével. 

A politikus még február 26-án Facebook-üzenetben jelentette be a Gyurcsányékhoz dörgölőző, antiszemita Jobbikkal való szakítását. Érdekesség, hogy egy órával a bejegyzés közzétételét követően elérhetetlenné vált Hegedűsné Facebook-oldala.

Rajta kívül a tavaly áprilisi választás óta négyen távoztak a párt képviselőcsoportjából: először Dúró Dóra, akit Volner János, a Jobbik korábbi frakcióvezetője, majd Apáti István és Fülöp Erik követett.  Mindannyian a Mi Hazánk Mozgalomban folytatták.

Az oszladozó Jobbikban gyakorlatilag már nem maradt semmilyen kicsit is komolyan vehető vezető. A megmaradtak pedig hetente kerülnek újabb és újabb neonáci, antiszemita vagy épp romaellenes botrányba. De, ha arról van szó, választási csalással is megvádolják őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK