Életet mentettek a vásárlók az egyik budapesti plázában

2019.03.22. 15:47

Tanulságos és ugyanakkor pozitív kimenetelű történetet osztott meg a közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat. A bejegyzésből kiderül, hogy vásárlók mentettek életet egy fővárosi plázában.

A Facebookon közzétett bejegyzésből kiderül, hogy egy 60 év körüli nőhöz riasztották ma a fővárosi mentőket az egyik legforgalmasabb budapesti bevásárlóközpontba.A nő először gyengeségről számolt be, majd egyszer a padról lefordulva eszméletét vesztette.

Többen is azonnal az asszony segítségére siettek, de a mentésirányító instrukciói szerinti vizsgálat során nem tapasztaltak nála légzést. Telefon végén levő bajtársnőnk vezénylésével azonnal újraélesztésbe kezdtek a bejelentők, akikhez pár pillanat múlva egy profi, szabadnapos ápoló is csatlakozott.

– írja az oldal.

Őt a Szív City közösségi applikáción keresztül riasztották a helyszínre a mentők, a bevásárlóközpont egy másik emeletéről. A gyorsan kiérkező esetkocsi személyzete átvette és emelt szinten folytatta a küzdelmet a nő életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett. A mentők végül stabil állapotban szállíthatták kórházba betegüket. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!

– zárul a bejegyzés.