Gulyás Gergely: Az EP-választás legnagyobb tétje, hogy megakadályozzuk a migráció ránk erőltetését

2019.03.22. 15:01

A migráció nem oldja meg a munkaerő utánpótlását, és a demográfiai bajokat sem, ezzel szemben Magyarország a stabil családpolitikára épít – minderről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője beszélt a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciáján.

Egy olyan korban élünk, amikor a felelős döntéshozatal támaszkodhat a múlt jó tapasztalataira – mondta Gulyás Gergely. Ezzel szemben az európai döntéshozók felelőtlen döntéseket hoznak, és figyelmen kívül hagyják a múlt jó tapasztalatait. A Miniszterelnökség vezetője azt is mondta, hogy sokan kétségbe vonják a nemzetek önálló döntési jogát az Európai Unióban, főleg a migráció területén.

Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei

A választók felhatalmazásából működő politikának a választók igényeire kell támaszkodnia. Gulyás Gergely szerint korunk legnagyobb problémája a migráció. A migráció máshogyan látszik Nyugat- és Kelet Európából, és másként látszik egy egyetemről, vagy egy no-go zóna mellől. A Miniszterelnökség vezetője úgy látja, a politikai korrektség fojtogatja az igazság kimondását, főleg a migráció témakörében.

Gulyás Gergely: A politikai korrektség fojtogatja az igazság kimondásátFotó: Mudra László - Origo

Az illegális migrációnak nincsenek nyertesei, csak haszonévezői – mondta a miniszter. Haszonélvezője az amerikai tőzsdespekuláns, valamint a baloldal, amely szavazatokat remél a migránsokból. Egész iparágak a haszonélvezői, amelyek a migránsok ellátására szerveződnek, valamint a migránsok is haszonélvezői egy ideig. A tömeges migráció rossz a kibocsátó társadalmaknak, az útra kelőknek, valamint rossz azoknak az országoknak, ahol összeomlik a közbiztonság – mondta Gulyás Gergely. A migráció nem oldja meg a munkaerő utánpótlását, és a demográfiai bajokat sem orvosolja. Ezzel szemben Magyarország a stabil családpolitikára épít – mondta Gulyás Gergely.

Lopakodó jogalkotás

A Miniszterelnökség vezetője szólt arról is, hogy Magyarország elsősorban az itt élőknek tartozik felelősséggel, de ez nem jelenti azt, hogy nincsen kötelessége másokon segíteni. A segítséget oda kell vinni, ahol valójában a baj van – tette hozzá. Magyarország a világnak a Hungary Helps programot kínálja, ami már eddig is komoly sikereket ért el, mivel a támogatás valóban azokhoz jut el, akik rászorultak – mondta a miniszter.

A migráció ügye mára a jogállamiság próbakövévé vált. Magyarország korábban elutasította az ENSZ migrációs dokumentumát, azonban lopakodó módon megpróbálják ránk erőltetni a dokumentumot – mondta Gulyás. Szólt arról is, hogy az EP-választás legnagyobb tétje, hogy megakadályozzuk a migráció ránk erőltetését. A migrációt meg lehet állítani, mivel Magyarország megmutatta, hogy a szárazföldi migrációt le lehet állítani, míg Olaszország a tengeri migrációt állította le – hívta fel a figyelmet Gulyás.