Négy településen rendeznek vasárnap időközi választást

2019.03.24. 10:36

Vasárnap négy településen rendeznek időközi önkormányzati választást: Száron és Romonyán polgármestert, Püspökladányban egyéni választókerületi képviselőket, Tótszentmártonban nemzetiségi képviselőket választanak.

A Fejér megyei Száron azért rendeznek időközi választást, mert a községet 2010 óta irányító polgármester, Moharos Péter (független) december elsején lemondott tisztségéről. A polgármesteri székért két jelölt indul: egy függetlenként, egy pedig a Fidesz-KNDP színeiben. A választói névjegyzékben 1335-en szerepelnek.

A Baranya megyei Romonyán azért kell időközi választást tartani, mert a község vezetője, Herman József (független) decemberben elhunyt. A településvezetői tisztségért négy független jelölt indul, a választói névjegyzékben 431-en szerepelnek.

A Hajdú-Bihar megyei Püspökladányban két egyéni választókerületben (5., 7.) tartanak időközi választást, miután mindkét választókerület képviselője lemondott tisztségéről. Az 5-ös választókerületben hat, a 7-es választókerületben három független jelölt indul, a két névjegyzékben mintegy háromezer választópolgár szerepel.

A Zala megyei Tótszentmártonban két horvát települési nemzetiségi önkormányzati képviselőt választanak, miután a képviselők száma a szükséges létszám alá csökkent. A voksoláson két jelölt indul, a választói névjegyzékben 133-an szerepelnek.

Mind a négy helyszínen reggel hat órától este hét óráig lehet szavazni.