Orbán Viktor: Arra kérem a magyar embereket, menjenek el szavazni, és mutassuk meg Brüsszelnek május 26-án

ORBÁN Viktor; NAGY Katalin
Budapest, 2018. november 9. Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 9-én. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Arra kéri a magyar embereket Orbán Viktor miniszterelnök, hogy ha szeretik a hazájukat, ha ki akarnak állni a hazájuk érdeke mellett, vegyenek részt a május 26-i európai parlamenti (EP) választáson. „Mutassuk meg Brüsszelnek, álljunk ki Magyarország mellett” – mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Meg kell mutatni a brüsszelieknek, hogy Magyarországon az történik, amit a magyar emberek akarnak, és nem Brüsszelben fogják mindenfajta, éppen balra húzó és tolódó pártok meg Soros György-féle „civil szervezetek” irodáiban eldönteni, mi történik Magyarországon és Európában – mondta. Mi nem vagyunk hajlandók azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az a magyaroknak nem jó – tette hozzá. A Fidesz az EP-választás után dönt arról, hogy tagja marad-e a Néppártnak. Ez attól függ, hogy a Néppárt kiáll-e a kereszténydemokrata értékek mellett.
Vágólapra másolva!

A Fidesz európai néppárti (EPP) tagsága ügyében a pártelnök-miniszterelnök úgy fogalmazott: "időt nyertünk", és onnan nézve, hogy 13 párt kezdeményezte a Fidesz eltávolítását az EPP-ből, a végkifejlet elfogadható. "Majd az európai választások után eldöntjük a Fideszben, mi jó Magyarországnak, a néppárton belül kell-e folytatnunk, vagy valamifajta új pártszövetségben van inkább a helyünk" - mondta. Hozzátette: a szóban forgó 13 párt kivétel nélkül bevándorláspárti, a migrációt nem megállítani, hanem törvényesíteni akarják. Ezért a baloldal elérkezettnek látta az időt a konfliktus kirobbantására.

Tudtuk, hogy mi vár ránk, hiszen évek óta ezek a pártok támadnak minket.

– mondta Orbán Viktor.

Ezért meg kell várni, milyen eredményt hoz a májusi EP-választás, és akkor az erőviszonyok tükrében tudunk dönteni.

El kell menni a választásra, és meg kell mutatni a brüsszelieknek, azt, hogy mi történik Magyarországon, a magyarok döntik el, és nem a brüsszeliek vagy Soros szervezetei

– tette hozzá.

A Néppárt már nem az a párt, ami Helmuth Kohl idején volt. Elvesztette a szuverenitását, és baloldalról diktálnak a Néppártnak. Ebből fakad, hogy elfogadják a kettős mércét, amit a kelet-közép-európai országokkal szemben alkalmaznak – mondta Orbán Viktor.

A választás után meg kell nézni, hogy a Néppárt meg akarja-e állítani a migrációt, és meg akarja-e védeni a keresztény értékeket.

A miniszterelnök szerint van ok a bizakodásra.

A bevándorláspárti országok vezetői, miután átalakították a saját országukat, most bevándorláspártivá akarják alakítani egész Európát.

Arra a felvetésre, hogy Angela Merkel német kancellár szerint nem lehet, hogy egyes tagállamok nem fogadnak be migránsokat, a kormányfő úgy reagált: a bevándorláspárti országok és azok vezetői nem adták fel azt az elképzelésüket, hogy Közép-Európát is átalakítják. Szerinte azonban az erkölcsi előny Közép-Európánál van, mert a Nyugattal szemben a közép-európaiak nem akarják ráerőltetni a nyugatiakra a saját életükről szóló elképzelésüket.

- hangsúlyozta.

– mondta a miniszterelnök. "Nekünk itt két lábbal kell állnunk a földön, a nemzeti érdekekből kell kiindulni Mindig emlékeztetnünk kell őket, hogy mi alkalmazzuk őket, mi mondjuk meg nekik, hogy mit csináljanak, nem ők nekünk"

Mi nem vagyunk hajlandóak azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az a magyaroknak nem jó. A logika mindig az, hogy Brüsszel akar valamit, ami nekünk nem jó, mi ellenállunk. Ha olyat akarnak, ami nekünk jó, azt elfogadjuk

– mondta Orbán Viktor.

Kifejtette: Brüsszel 2010-ben megszorításokat követelt, amire a magyar kormány válaszképpen hazaküldte az IMF-et, és adót csökkentett. Aztán azt akarták – folytatta –, hogy a bankok a devizahiteleket százszorosan bevasalhassák az embereken, ám a kormány ehelyett elszámoltatta a bankokat. Brüsszel magas rezsit is akart, Magyarország ehelyett rezsicsökkentést vezetett be – tette hozzá.

– mondta Orbán Viktor.

Ha az unió továbbra is elfekvőnek használja a brüsszeli pozíciókat, és olyanokat küldenek, akik hazájukban megbuknak, mint például Frans Timmermans, akkor az emberek elvesztik a bizalmukat Európában.

Egy tájékoztatási kampányban lelepleztük a brüsszeli elitet, ezért haragszanak most ránk. Nem szabad meghátrálni és megijedni azért, mert az ellenfél megsértődik. Tisztában kell lennünk azzal, hogy mire készül Brüsszel.

A miniszterelnök arra ösztönözte a választókat, hogy május 26-án menjenek el szavazni, és álljanak ki a kormány és a magyar érdekek mellett, adjanak elég erőt a küzdelemhez.