Trócsányi László: Csak erős nemzetek adhatnak választ a kor nagy kihívásaira

Trócsányi László
Budapest, 2018. június 18. Trócsányi László igazságügyi miniszter előadást tart A közigazgatási bíráskodás múltja és jelene címmel rendezett szakmai konferencián a Kúria épületének dísztermében 2018. június 18-án. A tanácskozást a Kúria és a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesülete (MKBE) szervezte az egyesület alapításának 25. évfordulója alkalmából. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Kizárólag erős nemzetek alkotta erős Európa adhat megfelelő választ a kor nagy kihívásaira, köztük a migrációs válságra – mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter vasárnap, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) budapesti migrációs konferenciáján.
Vágólapra másolva!

Trócsányi László a rendezvény harmadik, utolsó napjának megnyitóján úgy fogalmazott, nem tartaná helyesnek, ha az Európai Unió tagállamai egymást leckéztetnék, ezért bízik abban, hogy a „szellemi totalitarizmus” helyett értelmes vita indul a migrációról, a biztonságról.

A miniszter beszélt arról is, talán ma még kisebbségben vannak azok, akik a magyar kormányhoz hasonlóan rosszként tekintenek a tömeges migrációra, de úgy látja,

egyre több európai polgár és vezető kezdi osztani azt a nézetet, hogy ez a folyamat veszélyezteti a tagállamok és az egész kontinens identitását.