Teljesen kikelt magából a zenész, amikor szóba került a felesége. A bíróságot is minősítette, amiért elnézést kért a nevében az ügyvédje. Azzal védekezett, hogy a sztármuzsikust nagyon megviselte az elmúlt időszak. 

Új bíróval kezdték meg hétfőn Lagzi Lajcsi ügyének tárgyalását Budaörsön. A zenészt, feleségét, Boglárkát és 9 társukat víz,- gáz-, áramlopással vádolják. Az ügyészek szerint az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott

100 millió forint feletti összeggel rövidített meg különböző áram-, gáz- és vízszolgáltatókat.

Lagzi Lajcsi a tárgyalására érkezikFotó: Polyák Attila - Origo

Ma reggel, csakúgy, mint eddig minden egyes tárgyalási napon, a zenész tagadta, hogy lopott vagy bárkit is megvesztegetett volna.

Azt mondta, a vádak „kreáltak” és hamisak, zsarolni, illetve befeketíteni akarják vele őt és a családját. Amikor azonban a bíró feleségét bűntársaként emlegette, teljesen kikelt magából:

Borzasztó volt végighallgatni az aljas vádakat, a feleségem nem 94 óta a bűntársam, öt évvel később, 1998-ban ismertem meg. A vádhatóság, remélem, korrigálja ezeket az eljárási hibákat

– mondta Lajcsi feldúltan, miután az új bíró felolvasta a harmincöt oldalból álló összefoglalót. 

Fotó: Polyák Attila - Origo

Továbbá én nem vesztegettem meg senkit, semmilyen érdekem nem is fűződött hozzá. Ahogy az is helytelen, hogy Cs. Cs.-t és P. K. M.-et a bűntársaimnak nevezték. Mivel az ellenem felsorolt vádak közül egyik sem igaz, ők nem nevezhetők bűntársaimnak, sőt, valójában egyszerű munkatársi kapcsolat van köztünk, semmi egyéb. Az pedig, hogy két elhunyt ismerősömet is megvádolta, halottgyalázásnak tekinthető– folytatta a zenész.

A bíró ezután közölte vele, hogy joga van felszólalni, ha valamivel nem ért egyet, de kerülje a testület minősítését.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ügyvédje elnézést kért a nevében, majd elmondta, hogy szerinte a zenész azért emelte fel a hangját, mert a régóta elhúzódó per és a családi gondok okozta állandó stressz miattnem bírta tovább magába fojtani érzéseit.

Lajcsi egyik társa, Cs. Cs. is azt mondta, hogy sem a lopás, sem a vesztegetés vádja nem igaz:

Az ingatlanok területén egy időben több építkezési és egyéb vállalat dolgozott, bármelyikük elkövethette a szabálytalan áram- és vízbevezetést. Nekünk ehhez semmi közünk.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A tárgyaláson az is elhangzott, hogy társa korábban pénzt kért a zenésztől, mert egy szakértő azt mondta neki, hogy ötszázezer forint fejében nem pereli be őket a helytelen áram-, víz- és gázhasználat miatt. Így a nála lévő százezer forint mellé még szüksége volt további négyszázezerre. A férfi azzal védekezett, hogy a pénzt a technikai hibák helyreállítására kapta. Májusban folytatódik a sztármuzsikus tárgyalása. 

Fotó: Polyák Attila - Origo