Kiürítették a Vörösmarty teret, miután a felújítási munkálatok közben egy bombát találtak helyszínen.

Az Origo információi szerint a Gerbeaud cukrászda előtt találták meg a bombát, a rendőrség kiürítette a környéket.

A Vörösmarty tér Deák Ferenc utcához közel eső oldalán találtak egy darab 100 kilogrammos szovjet romboló bombát a földmunkák közben, a tűzszerész katonák jelenleg is vizsgálják az eszközt. 100 méteres körben kiürítik a térséget. Azt pontosan nem tudjuk, hogy ez hány embert érint”

- mondta Gajdos Milán hadnagy, a Tűzszerész és Hadihajós ezred kommunikációs tisztje. 

Fotó: Polyák Attila - Origo

A BKK a Facebook-oldalán azt írta, hogy tűzszerészi munkálatok miatt a József Attila utca - Bécsi utca - Petőfi Sándor utca - Március 15. tér - Apáczai Csere János utca által határolt területet volt lezárva.

A kisföldalatti (M1-es metró) helyett pótlóbusz járt a Deák Ferenc tér és az Oktogon között. A 15-ös és a 115-ös autóbusz terelve járt, a Boráros tér felé nem érintették a Vigadó tér és a Petőfi tér megállót, a Gyöngyösi utca, illetve az Árpád híd felé pedig nem érintették a Szervita tér megállót. 

A 2-es villamos a Vigadó tér megállón megállás nélkül áthaladt. A 16-os és a 105-ös autóbusz terelve közlekedett, nem érintette az Erzsébet tér megállót.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A rendőrség közleméyne szerint le volt zárva az Eötvös tér - Apácai Csere János utca - Türr István utca - Aranykéz utca – Kristóf tér – Petőfi Sándor utca - Deák Ferenc utca – Miatyánk utca – Erzsébet tér – József Attila utca – Eötvös tér által határolt területet.

Amint a rendőrség lezárta a területet, a tűzszerészek elkezdték a bomba hatástalanítás.  

A hatástalanítás idejére Belváros Önkormányzata a lakosság számára befogadóhelyet jelölt ki a Polgármesteri Hivatal nagytermében" - írta honlapján az V. kerületi önkormányzat

A tűzszerészek sikeresen kiszerelték a gyújtószerkezetet a bombából, a hatástalanított robbanóeszközt a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik és később megsemmisítik.  

A közlekedési korlátozásokat feloldják.