Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a Magyar Honvédség tűzszerészeinek a munkájáról, de szóba került még a májusi EP választás, az Európai Néppárt döntése is.

A Fidesz és az Európai Néppárt közötti megállapodást illetően Németh Szilárd megjegyezte, a magyar párt egy tapodtat sem lépett el onnan, amit már évek óta képvisel, a Fidesz volt az egyetlen párt, amelyik meghallgatta az emberek véleményét, míg mások, legyenek bármilyen pozícióban, egyszerűen képtelenek az emberek érdekeit képviselni. Nyolc Nemzeti konzultációt szerveztek, ebből három a bevándorlással volt kapcsolatos, volt népszavazás, sőt az országgyűlési választásnak is ez volt a tétje, sőt most is ez a tét május 26-án. A zsidó-keresztény kultúra védelméből, a határok védelméből, abból, hogy mindenkit ne enged be Magyarország, a Fidesz nem tud és nem is akar engedni. Ezt semmilyen pártpolitika, párthűség, pártfegyelem nem írhatja felül, első az ország érdekes és itt annak kell történnie, amit a magyar emberek akarnak.

Orbán Viktor Budapesten egy migrációs konferencián azt nyilatkozta, hogy Magyarország már nagyon várja, hogy egy nagy uniós tagország is azt képviselje, amit a magyar kormány. Arra a kérdésre, hogy például Olaszországban van-e esély egy ilyen fordulatra, Németh Szilárd kifejtette, az elmúlt másfél év olasz bevándorláspolitikája is ezt mutatja. Magyarország már bebizonyította, a szárazföldön megállítható a migráció, Olaszország pedig megmutatta, a tengeren is megtehető ugyanez. Látszik az is – tette hozzá, vannak bevándorlást, a bevándorlókat támogató kormányok, amelyek azt gondolják, ezzel jót tesznek, pedig bebizonyosodott, ez nem így van. Az országok szuverenitását nem lehet egy birodalmi központra hagyni.

A teljes beszélgetést itt olvashatja.