Új laptopot kaptak a kiégett Ráday utcai református kollégium diákjai

2019.03.25. 16:30

Közel húszmillió forint értékben kaptak új notebookokat a januárban kiégett Ráday utcai református kollégium diákjai. A 157 számítógépet Vertán György, a felajánló Tigra Kft. ügyvezető igazgatója adta át hétfő délután Budapesten, a kollégium udvarán Bogárdi Szabó Istvánnak, a kollégiumot fenntartó Dunamelléki református Egyházkerület püspökének és a diákoknak.

Vertán György elmondta: a cég vezetői megrendültek a januári kollégiumtűz hírét hallva, és szerettek volna segítséget nyújtani a diákoknak az élet és tanulmányaik folytatásához.

Kollégium égő épülete Budapest IX. kerületében, a Markusovszky téren 2019. január 23.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Mivel informatikai cég vagyunk, kézenfekvő volt, hogy notebookokat adjunk ajándékba - fogalmazott.

Vertán felidézte: megkeresték a HP magyarországi képviseletét, a cég pedig örömmel vett részt a segítségnyújtásban, sőt, az adomány költségének egyharmadát is átvállalta.

Bogárdi Szabó István az adományt megköszönve arról beszélt, hogy noha nem mindegyik diák számítógépe semmisült meg a januári tűzben, a Tigra Kft. vezetősége mégis úgy döntött, hogy valamennyi kollégista diák kap egy új számítógépet.Kitért arra: ma egy laptop nemcsak a munkához, a tanuláshoz, hanem a kapcsolattartáshoz és az élet szinte minden területéhez elengedhetetlen eszköz.

Éppen ezért nagy segítség az ajándék, és meglátása szerint a diákok már alig várják, hogy megírhassák szemináriumi dolgozataikat - tette hozzá a református püspök.

A Károli Gáspár református Egyetem Ráday utcai kollégiumát január közepén gyújtotta fel három fiatalkorú.

A tűzben egy négygyermekes családapa meghalt, az épület pedig használhatatlanná vált.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK