Így ölte meg a borsodnádasdi gyilkos az áldozatát

2019.03.26. 15:54

Egyre több minden derül ki a két évvel ezelőtti borsodnádasdi gyilkossággal kapcsolatban, amelynél egy gimnazista lány holttestét találták meg egy aknában. Azt eddig is lehetett tudni, hogy Csenge abba a vízbe fulladt bele, amibe beledobta a gyilkosa, de az csak most derült ki, pontosan mitől vesztette el az eszméletét a halála előtt.

A 17 éves K. Csenge holttestét 2017. szeptember elején a borsodnádasdi katolikus templom melletti erdős részen találták meg

az otthonától nem messze, egy aknában. 

A lány egy buliból indult hazafelé a halála napján egyedül. A helyiek azt mondogatták akkoriban, hogy a templom mellett találkozott a falubeli, 20 éves B. Rolanddal, akivel beszélgetni kezdtek.

Azt is mondták, a fiatalok veszekedtek a Fő téren, aztán Csenge valamitől önkívületi állapotba került. Eddig nem lehetett tudni, hogy pontosan mi történt a halála előtt, de ma kiderült, mitől vesztette el az eszméletét.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Roland ököllel arcon vágta

Március 25-én folytatták a borsodnádasdi gyilkosság tárgyalását a Miskolci Törvényszéken. Kiderült, mit tett a támadáskor részeg és „herbálos" cigarettát is fogyasztó férfi a lánnyal, emellett az is, hogy jól ismerték egymást.

A vádirat szerint 2017. szeptember 2-ának estéjére találkozót beszéltek meg a település temploma mellett található erdei ösvényhez. Roland valóban összeveszett Csengével, ahogy a helyiek tudták.

Hirtelen annyira dühös lett, hogy többször is arcon ütötte ököllel, ettől ájult el Csenge. 

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Élt még, amikor az aknába dobták

Roland levetkőztette öntudatlan állapotban lévő áldozatát, és az ösvény vízelvezetőjének csatornájába dobta. Akkor még élt Csenge, akinek a halálát vízbefulladás okozta.

A bíróság eddig több olyan tanút meghallgatott, akik a gyilkos és áldozat baráti társaságához tartoztak. Szerdán az igazságügyi orvosszakértők mellett újabb tanúk állnak majd a bíró elé, Roland barátai.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK