Milliókat sikkasztott egy közös képviselő

Vágólapra másolva!
Kezdetben csak néhány tízezer forintott lopott a neki járó megbízási díjból, később már súlyos százezreket emelt le a ház bankkártyájáról egy egri nő. 
Vágólapra másolva!

A nőt 2006-ban választották közös képviselővé. A szerződés szerint havi 40 ezer forint díjazásra volt jogosult, melyet 2013-ban 45 ezerre emeltek, ennek ellenére 2011-től több, mint 62 ezer forintot utalt át magának a ház kasszájából.

2012 júniusától még ezen felül is utalt pénzt magának.

2013-ra már több, mint félmillió forintot vett fel a társasházi bankszámláról, amellyel végül nem tudott elszámolni.

2013 augusztusától üzleti bankkártya szerződést kötött a társasház nevében, és innentől kezdve rendszeresen vett fel különböző összegeket a közös bankszámláról, amely jóval több volt, mint a társasház kiadásai.

A lakók rájöttek, hogy valami nem stimmel. Feljelentették a közös képviselőt.

A nyomozás során kiderült, hogy a bankkártyát rajta kívül más nem használhatta, és a felvett pénzösszegekkel továbbra sem tudott elszámolni, mindet saját magára fordította.

Összesen körülbelül 19 millió forintnyi kárt okozott a sikkasztással, amelyből közel egymillió forint már megtérült. Mivel a nő 2006. és 2016. között a társasház gazdasági eseményeit, a bevételeket és a kiadásokat sem jegyezte, még könyvvezetési kötelezettségét is megszegte.

Az Egri Járásbíróság J-né O. I. .t folytatólagosan elkövetett sikkasztás, folytatólagosan elkövetett számvitel rendjének megsértése, költségvetési csalás és két rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt 3 és fél évnyi börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Emellett 450 ezer forint böntetést is kapott.

Az ügyész a büntetés súlyosbítása, a közös képviselője és ügyvédje viszont az enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést - írta meg az EgerHírek.